Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ο Βορίδης έκοψε με το τσεκούρι τις αποζημιώσεις για το βαμβάκι στην...

Ο Βορίδης έκοψε με το τσεκούρι τις αποζημιώσεις για το βαμβάκι στην Θράκη.

Σ

Με το τσεκούρι έκοψε ο Βορίδης τις αποζημιώσεις στην Θράκη για το βαμβάκι

Με τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχε εμπεριστατωμένος φάκελος, ο ΥΠΑΑΤ κ. Μάκης Βορίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει την μη αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών στην Θράκη για την καταστροφή από το πράσινο σκουλήκι πέρυσι.
Το ΑΚΚΕΛ από πέρυσι όπου εκδηλώθηκε η ζημιά ήταν σε επαφή με την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με τον ΕΛΓΑ, με τους φορείς της Θράκης αλλά και με το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Μέχρι χθες όλοι γνωρίζαμε πώς θα υπάρξει αποζημίωση έστω και από τα ΠΣΕΑ, με την επίσκεψη του υφυπουργού Κ.Σκρέκα στην Θράκη υπώθηκε μπροστά σε βουλευτές του Έβρου πώς από την στιγμή που το πράσινο σκουλήκι δεν περιλαμβάνεται στους καταλόγους του ΕΛΓΑ δεν θα αποζημιωθεί. Το θεωρήσαμε πώς ήταν μια δήλωση άγνοιας, αφού το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ ουδεμία σχέση έχουν με τον πρωτογενή τομέα.
Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κ. Βάκης Τσιομπανίδης σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, πληροφορήθηκε από τον πρώην υπουργό ότι ο ΕΛΓΑ είχε ετοιμάσει φάκελο αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ και μάλιστα είχαν εντολή να αποζημιώσουν με μεγαλύτερη τιμή από την προβλεπόμενη και πιο σύντομα.
Η ΔΑΟΚ Ορεστιάδας είχε επιδώσει τεκμηριωμένο φάκελο, από τους καλύτερους που έχουν σχηματιστεί. Ήταν μια πολύ σοβαρή και αξιόλογη δουλειά και μάλιστα θα πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν συγχαρητήρια στον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ Κωνσταντίνο Δαδούση.
Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, Δεν είναι θέμα φακέλου ή άλλων γραφειοκρατικών παραγόντων και ξεκάθαρα στο υπουργείο και στην κυβέρνηση Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να αποζημιώσουν σωστά τους πληγέντες. Εύλογα τίθεται το ερώτημα αν εξυπηρετούν άλλα σχέδια για ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και για πλήγματα στους καλλιεργητές.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here