Ομιλία Ερντογάν στην τελετή θεμελίωσης της Ασσυριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μορ Εφρέμ

Ομιλία Ερντογάν στην τελετή θεμελίωσης της Ασσυριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μορ Εφρέμ

104
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σ

«Τα εδάφη της Ανατολίας ανοίγουν τις πόρτες τους στους τυραννημένους που έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Δημοκρατίας δήλωσε πως τα εδάφη της Ανατολίας ανοίγουν τις πόρτες τους στους τυραννημένους που έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου.

Στην ομιλία που εκφώνησε στην τελετή θεμελίωσης της Αρχαίας Ορθόδοξης Ασσυριακής Εκκλησίας Μορ Εφρέμ του Ασσυριακού Ιδρύματος της Ιστάνμπουλ ο Ερντογάν είπε:

«Οι πόρτες μας και οι καρδιές μας υπήρξαν πάντοτε τελείως ανοιχτές για τους τυραννημένους που ήρθαν στα συγκεκριμένα εδάφη από παντού από την Ισπανία μέχρι τη Βόρεια Αφρική».

«Τελευταία, φιλοξενούμε στη χώρα μας αυτή τη στιγμή περίπου 4 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν έρθει από τη Συρία και το Ιράκ και ανάμεσα στους οποίους εκτός από τους Μουσουλμάνους αδερφούς μας, τους Άραβες, Κούρδους και Τουρκομάνους υπάρχουν και Ασύρριοι, Γιεζίντι και άνθρωποι που είναι μέλη των υπόλοιπων θρησκευτικών ομάδων. Στον νου και την καρδιά μας δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ θέση στη διάκριση» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν είπε πως όλοι όσοι έχουν αγάπη, αφοσίωση και συνεισφορά στην Τουρκία είναι πολίτες πρώτης κατηγορίας της Τουρκίας.

«Ο ουσιαστικός στόχος των τρομοκρατικών οργανώσεων και των δυνάμεων που τους χρησιμοποιούν σαν εργαλείο είναι η κοινή μας πατρίδα. Ο τρόπος να τους κάνουμε να αποτύχουν είναι να κινηθούμε όλοι μαζί 82 εκατομμύρια βλέποντας τις διαφορετικότητες ως πλούτο μας» ανέφερε.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως η ανέγερση της Ασυρριακής Εκκλησίας Μορ Εφρέμ θα ολοκληρωθεί μέσα σε δυο χρόνια και σημείωσε:

«Βλέπω την Αρχαία Ασυρριακή Εκκλησία Μορ Εφράμ ως ένα κανούργιο πλούτο για την Ιστάνμπουλ».

www.trt.net.tr

Σ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ