Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 18 μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε...

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 18 μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου

Σ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13-3-2015), η αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δεκαοχτώ (18) μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.

 

Ειδικότερα, χθες (11-3-2015) το βράδυ, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας, ενημερώθηκε σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή του Θουρίου, για τα οποία υφίσταται κίνδυνος ζωής.  

 

Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

 

Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια δεκαοχτώ (18) μετανάστες, υπηκόους Συρίας.  

 

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης – διακινητής, με τη χρήση βάρκας, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί.

 

Την προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here