Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ολική έκλειψη του Ηλιου στις 20 Μαρτίου

Ολική έκλειψη του Ηλιου στις 20 Μαρτίου

Σ

Η ολική έκλειψη του Ηλιου, έχει δημιουργήσει φρενίτιδα στη Βρετανία. Μία μέρα πριν την επίσημη έλευση της Ανοιξης, θα παρακολουθήσουμε το αστρονομικό φαινόμενο.

Στις 20 Μαρτίου θα παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αστρονομικά φαινόμενα, αυτό της ολικής έκλειψης του Ήλιου.

Το φαινόμενο θα γίνει τις πρωινές ώρες και σύμφωνα με τους ειδικούς στην Ελλάδα, στη μερική φάση θα καλυφτεί μέχρι και το 40% περίπου του ηλιακού δίσκου (στην Αθήνα θα καλυφτεί το 31,4% στη Φλώρινα 40,7% ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης 23,6%).  

«Η Σελήνη θα περάσει ανάμεσα στον Ηλιο και τη Γη και σε και θα ρίξει μια βαθιά σκιά πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη. Για πρώτη φορά αυτόν τον αιώνα οι ουρανοί πάνω από τη Βρετανία θα σκοτεινιάσουν σε μια συναρπαστική έκλειψη του Ηλιου. Σε ορισμένες περιοχές της, το σκοτάδι που θα επικρατεί θα φτάσει το 97%.

Εχουν ήδη διοργανωθεί υπαίθριες εκδηλώσεις και δίνονται και οδηγίες για το πως μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν αυτό το γεγονός που δεν θα συμβεί ξανά για περισσότερο από μια δεκαετία».  

Αυτά, είναι ορισμένα από αυτά που γράφονται στη Βρετανία, όπου οι κάτοικοι είναι ενθουσιασμένοι με την έκλειψη.

upl55040da59917b

http://www.thetoc.gr/

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here