Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Οι κάτοικοι της επαρχίας Ορεστιάδας «προσέρχονται αυθορμήτως» στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το...

Οι κάτοικοι της επαρχίας Ορεστιάδας «προσέρχονται αυθορμήτως» στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το χουντικό καθεστώς για την υποστήριξη του «δικτατορικού Συντάγματος»!

1163
0
Σ

Οι κάτοικοι της επαρχίας Ορεστιάδας «προσέρχονται αυθορμήτως» στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το χουντικό καθεστώς για την υποστήριξη του «δικτατορικού Συντάγματος». Κυρίαρχη λέξη της εκστρατείας του καθεστώτος είναι το «ΝΑΙ»! Με αυτές τις συνθήκες και τους φυλακισμένους Έλληνες από τον Απρίλιο του 1967 να μην συμμετέχουν, την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 1968, πριν πενήντα χρόνια, διενεργείται το νόθο δημοψήφισμα και το «ΝΑΙ» παίρνει 92,21% και το «ΟΧΙ» παίρνει το ηρωικό 7,79%! Πολλοί ιστορικοί και πολιτικοί αναλυτές υποστήριξαν ότι τα ψηφοδέλτια του «ΟΧΙ» η Χούντα τα «επέτρεψε» για να δείξει στη διεθνή κοινότητα ένα στοιχείο δημοκρατικότητας και σίγουρα δεν απέχουν οι απόψεις αυτές από την πραγματικότητα! Προσωπικά έχω μαρτυρία δικαστικού αντιπροσώπου, που έκανε την αποκοτιά να μην παραδώσει τον σάκο στους τοπικούς εγκάθετους και μάλιστα με κίνδυνο της ζωής του να τον πάει στο οικείο Πρωτοδικείο! Γλύτωσε τα περαιτέρω λόγω των ισχυρών διασυνδέσεων της οικογένειας του με το καθεστώς!

Η φωτογραφία είναι ένα ντοκουμέντο εποχής από τις εκδηλώσεις του χουντικού καθεστώτος υπέρ του «ΝΑΙ» στην επαρχία Ορεστιάδας και το φωτορεπορτάζ του νεαρού τότε φωτογράφου Πάνου Δολαψή, από το Ορμένιο Τριγώνου Ορεστιάδας.

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here