Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Οι “Θεσμικοί” της Αλεξανδρούπολης ασκούν διπλωματία;

Οι “Θεσμικοί” της Αλεξανδρούπολης ασκούν διπλωματία;

397
0
Σ

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα είχε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μαζί με εκπροσώπους φορέων της πόλης!!!

“Θεσμικούς”  τους ονομάζει στο δελτίο τύπου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Το ερώτημα , με καλή πίστη , που δημιουργείται στον καθένα, είναι κατά πόσο μπορούν να ασκούν διπλωματία οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι φορέων.  Όση καλή πρόθεση κι αν έχουν , είναι βέβαιο ότι δεν κατέχουν διπλωματική γνώση και φυσικά ανάλογη εμπειρία .

Το υπουργείο εξωτερικών είχε ενημερωθεί για αυτή την συνάντηση ;

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση θεσμικών από την Αλεξανδρούπολη με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt στην Αθήνα

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Δούκας, ο Πρόεδρος τους Επιμελητηρίου Ν. Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκαν με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt και διπλωμάτες από διάφορα τμήματα της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα στις 5 Ιουνίου 2018.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ της Αλεξανδρούπολης και των Η.Π.Α. μέσω επενδυτικών σχεδίων που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την ενέργεια με έμφαση στα σχέδια για την κατασκευή Πλωτού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU), την ανάπτυξη του λιμανιού αλλά και την ανέλκυση του ναυαγίου βυθοκόρου «Όλγα». Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν για τη γεωστρατηγική και οικονομική σημασία της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής του Έβρου αλλά και την προσήλωσή τους στην ενίσχυση της συνεργασίας με τις Η.Π.Α.

 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here