Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Οι Βέλγοι υγειονομικοί γυρίζουν την πλάτη…

Οι Βέλγοι υγειονομικοί γυρίζουν την πλάτη…

Σ

Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο, με τη διαμαρτυρία Βέλγων υγειονομικών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της πρωθυπουργού της χώρας σε νοσοκομείο, στο πλαίσιο μιας…
επικοινωνιακής κίνησης από μεριάς της. Στο βίντεο που έχει γίνει διάσημο στα social media, εμφανίζονται οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του κορονοϊού, να γυρνούν την πλάτη στην πρωθυπουργό όταν εκείνη πλησιάζει προς την είσοδο του νοσοκομείου, σε μια συμβολική κίνηση για την απάθεια της κυβέρνησης αναφορικά με τη χρηματοδότηση και τη στελέχωση των βελγικών νοσοκομείων.

Την προσπάθεια να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη κρίση του Κορονοϊού, πλήρωσε η Βελγίδα πρωθυπουργός, Σοφί Βιλμές η οποία επισκέφθηκε ένα από τα νοσοκομεία της χώρας. Στο μεταξύ το υγειονομικό προσωπικό, προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης, εκπροσωπούμενης από τη Σοφί Βιλμές, η οποία δεν έχει προχωρήσει σε επαρκή χρηματοδότηση των βελγικών νοσοκομείων ούτε σε περαιτέρω στελέχωσή τους.

Οι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό σχημάτισαν δύο σειρές δεξιά και αριστερά από τον «διάδρομο» από τον οποίο περνούσε το αυτοκίνητο που μετέφερε τη πρωθυπουργό, γυρνώντας την πλάτη όταν αυτό πλησίαζε.

Το βίντεο με τη διαμαρτυρία διακινήθηκε ταχύτατα παγκοσμίως από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αποτελεί μία από τις κινήσεις έντονου συμβολισμού των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, οι οποίοι σε πολλές χώρες, διαμαρτύρονται έντονα για τα ελλιπή μέσα που διαθέτουν ώστε να αντιμετωπίσουν την πανδημία…

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here