Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ντεμιρτάς: Λανθασμένη ενέργεια η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Ντεμιρτάς: Λανθασμένη ενέργεια η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Σ

Η Τουρκία δεν θα έπρεπε να έχει καταρρίψει το βομβαρδιστικό Σουχόι Su-24 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ είναι ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να τερματιστεί η κρίση στις διμερείς σχέσεις που προκάλεσε το επεισόδιο αυτό, τόνισε ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, στη συνάντηση του σήμερα στην Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

“Επικρίναμε στις ενέργειες της κυβέρνησης όταν (ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16) κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος”, δήλωσε ο Ντεμιρτάς.

“Προβλήματα μεταξύ κρατών θα εγείρονται πάντα, αλλά είναι απαραίτητο να αφήνεται ανοιχτός ο δρόμος για μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών “οι δύο αξιωματούχοι επίσης συζήτησαν τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, με βάση τις προσπάθειες -περιλαμβανομένων των προσπαθειών των Κούρδων- για την επίλυση της κρίσης στη Συρία και την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων”.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγόρησε τον Ντεμιρτάς ότι συνεργάζεται “με εκείνους εξαιτίας των οποίων η Τουρκία βιώνει προβλήματα”.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here