Αρχική ΕΛΛΑΔΑ «Να αποσυρθεί αντισυνταγματική διάταξη που εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων αμφιβόλου ποιότητας...

«Να αποσυρθεί αντισυνταγματική διάταξη που εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων αμφιβόλου ποιότητας κολλεγίων…. (Ηχητικό)

Σ

με αυτά των απόφοιτων δημόσιων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».

Ο Μενέλος Μαλτέζος στο “Κόκκινο Θεσσαλοννίκη 91,4”

Για την αιφνιδιαστική τροπολογία του υπ. Παιδείας που εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των κολεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων μιλήσαμε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» με τον Μενέλαο Μαλτέζο, εκπρόσωπο των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας και μέλος της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Σε ανακοίνωσή τους οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι επισημαίνουν πως πρόκειται για «ένα ακόμη βήμα αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης», καθώς «μετά από την πρόσφατη νομοθέτηση της εξίσωσης των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των δημόσιων Πανεπιστημίων, σειρά είχε η νομοθέτηση της υποχρέωσης των επιμελητηρίων να εγγράφουν τους απόφοιτους κολλεγίων αναγνωρίζοντας τους ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα».
«Από τη πρώτη στιγμή επισημάναμε την κερκόπορτα που ανοίγει συνειδητά η κυβέρνηση», προστίθεται στην ανακοίνωση, «υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και θεωρούμε πως μοναδικοί αρμόδιοι να αξιολογούν τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα Ελληνικά πανεπιστήμια και οι αναγνωρισμένοι επιστημονικοί φορείς».
Οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι καταγγέλλουν «την αντιεκπαιδευτική και αντιεπιστημονική πολιτική της κυβέρνησης» και απαιτούν «να αποσυρθεί η εν λόγω αντισυνταγματική διάταξη που εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων αμφιβόλου ποιότητας κολλεγίων με αυτά των απόφοιτων δημόσιων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».
Τέλος, καλούν την κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου να συγκαλέσει ψηφιακά τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων, «ώστε να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν άμεσα οι πρωτοβουλίες συντονισμού με τα υπόλοιπα επιμελητήρια και να δημιουργηθεί το ανθρώπινο και επιστημονικό ανάχωμα που δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή της κατάπτυστης νομοθετικής ρύθμισης»

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here