Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Νέα σύλληψη στο Δέλτα του Έβρου για ακατάλληλα όστρακα

Νέα σύλληψη στο Δέλτα του Έβρου για ακατάλληλα όστρακα

Σ
Εξακόσια εβδομήντα τρία (673 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν,  μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από στελέχη του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή Δέλτα Έβρου, ξύλινο σκάφος με Κυβερνήτη τον 54χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος μετέφερε ποσότητα ύποπτων οστράκων.
Στη συνέχεια ο ανωτέρω Κυβερνήτης οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης όπου σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τριάντα επτά (37) σάκους με όστρακα του είδους ”αχιβάδα”, συνολικού βάρους εξακοσίων εβδομήντα τριών(673 kg), υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης για τα ανωτέρω αλιεύματα δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα ούτε η προβλεπόμενη σήμανση σε αυτά.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 54χρονος, ενώκατασχέθηκαν το σκάφος καθώς και η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων η οποία πρόκειται να καταστραφεί.
Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here