Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μνημόσυνο ΧΙΙ Μεραρχίας για πεσόντες στρατιώτες στη Γεμιστή

Μνημόσυνο ΧΙΙ Μεραρχίας για πεσόντες στρατιώτες στη Γεμιστή

24
0
Σ

Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι, τιμώντας τη μνήμη των ΕΠΥ Λχία (ΜΧ) Στέφανου Πιτικάκη και Στρτη (ΜΧ) Χρήστου Παλιβίδα, πρόκειται την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 να τελέσει τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης της ψυχής αυτών, στο σημείο του ατυχήματος (μνημείο) πλησίον του ΕΦ ΓΕΜΙΣΤΗΣ παρουσία των τοπικών αρχών. Η προσέλευση για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Σύντομο Ιστορικό του θλιβερού συμβάντος της 15 Ιουν 1998 

Στις αρχές Ιουνίου του 1998, η 212 Ομάδα του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς, ξεκίνησε τις εργασίες για την άρση ναρκοπεδίου στην περιοχή Χ. ΓΕΜΙΣΤΗΣ. 

Η ομάδα εργαζόμενη με ζήλο και αφοσίωση για την εκτέλεση της αποστολής της, είχε προβεί στην άρση ικανού αριθμού ναρκών κατά προσωπικού. 

Το πρωινό της Δευτέρας της 15ης Ιουνίου 1998, οι δύο ναρκαλιευτές ΕΠΥ Λχίας (ΜΧ) Στέφανος Πιτικάκης και Στρτης (ΜΧ) Χρήστος Παλιβίδας, στην προσπάθεια άρσης μίας εξ αυτών, τραυματίστηκαν θανάσιμα από την έκρηξη της, ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε ο Στρτης (ΜΧ) Λυγερός Ιωάννης, ο οποίος έλαβε τις πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τη συνοδεία του Οπλίτη Ιατρού Στρ (ΥΓ) Κων/νου Κωστίκα. 

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here