Με βάρκα έφερναν μετανάστες στην Ελλάδα

Με βάρκα έφερναν μετανάστες στην Ελλάδα

216
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σ

Συνελήφθησαν χθες (15-9-2018) το απόγευμα, στην παρέβρια περιοχή του Φυλακτού Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 23 ετών, οι οποίοι μετέφεραν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο (2) διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 10 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκε η παραπάνω πλαστική βάρκα και δύο κουπιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν 6 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες 

Συνελήφθησαν χθες (15-9-2018), στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης  και Ορεστιάδας, έξι (6) διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τρείς (23) μη νόμιμους μετανάστες. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 65 και 40 ετών και τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 52, 46, 42 (άνδρες) και 51 ετών (γυναίκα).

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, ηλικίας 40 και 65 ετών, διότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 65χρονος, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τους οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε Επαρχιακή Οδό πλησίον του οικισμού Λουτρών, οι αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισαν τον 42χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 46χρονος, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων συνέλαβαν τον 52χρονο και την 51χρονη, διότι μετέφεραν με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, επιβαίνοντας στο τροχόσπιτο, μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα μας και όπως διαπιστώθηκε είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του, τους τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν πέντε οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Σ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ