Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Με ένα βουβαλάκι, γεννημένο στη νεοσύστατη φάρμα Αργυριάδη στα Δίκαια, μετά από...

Με ένα βουβαλάκι, γεννημένο στη νεοσύστατη φάρμα Αργυριάδη στα Δίκαια, μετά από σαράντα χρόνια, επιστρέφει και πάλι η εκτροφή βουβαλιών στο Τρίγωνο Ορεστιάδας

Σ

Κάθε γέννα είναι συνυφασμένη με τον κύκλο της ζωής  κι ένα ισχυρό αρχετυπικό σύμβολο της. Τα γεννητούρια πάντα θα συμβολίζουν αυτόν ακριβώς αρχέγονο κύκλο και θα φέρνουν μαζί τους την ελπίδα και την αισιοδοξία. Κι όταν βρίσκεσαι μπροστά σε ένα βουβαλάκι, που γεννήθηκε στη νεοσύστατη φάρμα του Πέτρου Αργυριάδη και των συνεργατών του στα Δίκαια, σαράντα χρόνια μετά την εξαφάνιση αυτού του δυνατού και επιβλητικού ζώου από την περιοχή του Τριγώνου Ορεστιάδας, η επιστροφή δεν μπορεί παρά να μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ανακάμψει η εκτροφή των βουβαλιών, ένας δυναμικός και παραδοσιακός κλάδος της κτηνοτροφίας μας.

Δεν είναι υπερβολή, αν χαρακτηρίσω αυτή την επιστροφή ως μια από τις καλύτερες ειδήσεις των τελευταίων χρόνων για το Τρίγωνο Ορεστιάδας συνολικότερα. Υπεύθυνος αυτής της εξαιρετικού συμβολισμού επιχειρηματικής πρωτοβουλίας είναι ο δραστήριος αυτοκινητιστής και επιχειρηματίας Πέτρος Αργυριάδης, που μαζί με τους συνεργάτες του προχώρησε αποφασιστικά στην ίδρυση της φάρμας φάρμας των βουβαλιών, την οποία επισκέφθηκα και σας την παρουσιάζω, αρχής γενομένης από σήμερα. Πριν, όμως, γίνει αυτό, ήθελα να υπογραμμίσω αυτή την πολλαπλά συμβολική γέννηση, που σηματοδοτεί την αναγέννηση της εκτροφής αυτών των εντυπωσιακών ζώων, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα παραγωγικής ανασύνταξης της πολύπαθης και πάντοτε υποσχόμενης περιοχής του Τριγώνου, που χρειάζεται ως ζωτικό οξυγόνο αυτά τα θετικά παραδείγματα.

«Η επιστροφή στο χωριό» είναι μια μεγάλη υπόθεση όχι μόνο για το Τρίγωνο αλλά και για όλη την Ελλάδα. Κάθε τέτοια γέννα είναι μια μικρή ελπίδα, για να έρθει το μεγάλο φως της αναγέννησης της ελληνικής ελληνικής υπαίθρου και της ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.

Κάθε γέννα-δημιουργία στον πρωτογενή τομέα είναι μια μικρή μεγάλη ελπίδα για τη σωτηρία και το ζωντάνεμα των χωριών μας.

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here