Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μειώνουν και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ κατά 20%

Μειώνουν και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ κατά 20%

Σ

Περικοπή στα επιδόματα του ΟΑΕΔ φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφερε σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η πρώην διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη.

«Στον προϋπολογισμό του 2020 έχουν μειωθεί οι δαπάνες του ΟΑΕΔ για προγράμματα απασχόλησης ανέργων κατά 83 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ φέτος θα πραγματοποιηθούν δαπάνες 460 εκατομμυρίων, του χρόνου έχει τεθεί πλαφόν από την κυβέρνηση για την πραγματοποίηση δαπανών σε προγράμματα 377 εκατομμύρια… Δεν μπορεί με 17% ανεργία να θεωρείς ότι όλα βαίνουν καλώς και να μειώνεις το όριο δαπανών» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Καραμεσίνη.

«Ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το 2020 φτάνει μόνο για τις δαπάνες των 14-15 προγραμμάτων απασχόλησης ανέργων που είχαν ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τρέχουν. Το ερώτημα είναι τι νέα προγράμματα θα κάνει η νέα κυβέρνηση; Δεν έχει, δεν προβλέπει, δεν δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο. Αντίθετα τον μειώνει και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για νέα ενεργητική πολιτική κατά της ανεργίας» τόνισε…

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here