Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κύστη κόκκυγος και ραγάδα πρωκτού: Καινούργιες και αποτελεσματικές θεραπείες

Κύστη κόκκυγος και ραγάδα πρωκτού: Καινούργιες και αποτελεσματικές θεραπείες

20
0
Σ

Οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στην κύστη κόκκυγος και στην ραγάδα πρωκτού, έχουν πάρει τα ηνία τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση του προβλήματος, με το laser να είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα και να επιφέρει μικρή νοσηλεία και σχεδόν καθόλου πόνο.

Κύστη κόκκυγος

Αρχικά προηγείται μία λεπτομερής εξέταση και χαρτογράφηση της περιοχής. Η θεραπεία στην κύστη κόκκυγος είναι εφικτή σε μία μόνο συνεδρία με τη χρήση ανώδυνου χειρουργικού laser. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για την επέμβαση. Το ίδιο το laser δημιουργεί μία αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την ταχεία επούλωση της πληγής. 

Ο χρόνος νοσηλείας είναι μηδενικός και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την γρήγορη οριστική θεραπεία. Η κύστη κόκκυγος μπορεί να είναι μία δύσκολη κατάσταση αλλά είναι από τις παθήσεις με γρήγορη θεραπεία που δεν επιφέρουν κανένα πρόβλημα. 

Ραγάδα

Σε περίπτωση που η εμφάνιση της ραγάδας είναι ακόμα πρόσφατη συνήθως η θεραπεία περιλαμβάνει συντηρητική αγωγή και ο ασθενής καλό είναι να αλλάξει και τις διατροφικές του συνήθειες. Η διατροφή θα πρέπει να είναι υγιεινή και να περιλαμβάνει άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Σημαντικό είναι να διατηρείται καθαρή η περιοχή της πληγής και αν αντιμετωπίζετε δυσκοιλιότητα να λαμβάνετε τα μέτρα που σας σύστησε ο γιατρός. Η τεχνική που χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία είναι η πλάγια σφιγκτηροτομή. 

Η χρήση των νέων τεχνικών laser στην ραγάδα πρωκτού σχεδόν μηδενίζει οποιαδήποτε επιπλοκή αλλά και επανεμφάνιση της ραγάδας πρωκτού.

Δρ. Ηλίας Γεώργιος

Γενικός Χειρουργός Αθήνα

hlias.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here