Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κόντρα Μέτιου -Τοψίδη και στην ΠΕΔ;

Κόντρα Μέτιου -Τοψίδη και στην ΠΕΔ;

Σ

Σήμερα το μεσημέρι στις 9-11 ,κλείνουν τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) και την Κυριακή θα γίνει η συνέλευση στην Κομοτηνή για το 21μελές συμβούλιο .

Λίγες ώρες πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων και τίποτα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο όσον αφορά τις υποψηφιότητες .Η μία είναι σίγουρα του Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδης ο οποίος είναι έτοιμος να διεκδικήσει την προεδρία  κι από ότι φαίνεται έχει βρει τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του.

Είναι γνωστές οι σχέσεις του κ Μαυρίδη με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” που ήρθε δεύτερη στις Περιφερειακές εκλογές.

Επίσης σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Αλεξανδρούπολης και μέχρι σήμερα προέδρου της ΠΕΔ Ευάγγελου Λαμπάκη ο οποίος έχει τις επιρροές του στους αυτοδιοικητικούς της ΑΜΘ.

Φήμες, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, θέλουν τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο, να παρεμβαίνει ώστε να υπάρχει ψηφοδέλτιο  με επικεφαλής τον δήμαρχο Προσοτσάνης κ Θόδωρο Αθανασιάδη . Οι φήμες αυτές στηρίζονται την “κόντρα” που υπάρχει μεταξύ του κ Μέτιου με τον κ. Τοψίδη, η οποία δεν κάνει τον περιφερειάρχη να νιώθει καλά, στην ιδέα, ότι πρόεδρος του οργάνου των δήμων στην περιφέρεια  που αυτός κέρδισε, να είναι ο εκλεκτός του αντιπάλου του.

Σε περίπτωση που αυτό το σενάριο δεν υλοποιηθεί , τότε ο κ. Μέτιος είτε θα στηρίξει τον κ. Λαμπάκη , είτε θα κρατήσει ουδέτερη στάση που είναι και το πιθανότερο .

Επίσης γίνεται και μια κίνηση  αυτοδιοικητικών που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός προοδευτικού μετώπου .

Μετά το μεσημέρι σήμερα θα γνωρίζουμε ποιες θα είναι τελικά οι υποψηφιότητες

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here