Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ

Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ

169
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σ

«Τέρμα με τους Αγιατολάχ. Το να εγκρίνει η Εκκλησία τους νόμους συμβαίνει μόνο στο Ιράν», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, αναφερόμενος στην σύγκρουση της Εκκλησίας με την κυβέρνηση, που έχει ξεσπάσει με αφορμή το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

«Το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου από την ηλικία των δεκαπέντε δεν είναι απλό ζήτημα, όπως παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, υπάρχουν νέοι που δεν νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, το σώμα τους και το φύλο τους. Στην ηλικία των δεκαπέντε, πλέον, τα παιδιά έχουν καταλάβει το σώμα τους. Προκειμένου αυτά τα παιδιά να μην δυστυχούν – σε εκείνα αναφέρεται το νομοσχέδιο, εάν υπάρχει η συναίνεση των γονέων και οι ιατρικές γνωματεύσεις, θα μπορεί να γίνεται η αλλαγή. Αυτό αποτελεί πανευρωπαϊκή τάση», είπε ο Στέλιος Κούλογλου.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που ανέφερε πως «το προτεινόμενο νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας και τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η Εκκλησία πρέπει να συνεχίσει την δουλειά της και να αφήσει στους εκλεγμένους να κάνουν την δική τους, που είναι να νομοθετούν», συμπληρώνοντας ότι «πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν τέτοιες παρεμβάσεις. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, και ενδεχομένως στην Πολωνία, που είναι ιδιαίτερα καθολική. Και πάλι εκεί δεν έχουμε δει τέτοια φαινόμενα!»

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=0slXJCrJK0c

Σ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ