Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κατάθεση Αναφοράς για τις καθαρίστριες των σχολείων από τον Βουλευτή Ρίζο Δημήτριο

Κατάθεση Αναφοράς για τις καθαρίστριες των σχολείων από τον Βουλευτή Ρίζο Δημήτριο

Σ

Στην Βουλή των Ελλήνων φέρνει το ζήτημα των εργασιακών των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Ρίζος Δημήτριος, καταθέτοντας Αναφορά στην Βουλή επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε) σχετικά με το ζήτημα των καθαριστριών.

Ο Βουλευτής του νομού Έβρου ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων να πληροφορηθεί τι ακριβώς ισχύει και σε ποιες ενέργειες προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει σχετικά με το εργασιακό πλαίσιο και τα εργασιακά δικαιώματα των καθαριστριών, την καθυστέρηση της πληρωμής δεδουλευμένων, την περικοπή κονδυλίου που αφορά στο μισθολογικό των καθαριστριών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: « Καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων- Μείωση του κονδυλίου για το μισθολογικό των καθαριστριών – εργασιακά δικαιώματα και εργασιακό πλαίσιο των καθαριστριών».

Ο Βουλευτής Έβρου κ. Ρίζος Δημήτριος καταθέτει αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον, την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων, αλλά και την περικοπή κονδυλίου που αφορά στο μισθολογικό των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων.

Επισυνάπτεται το υπόμνημα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 07 Δεκεμβρίου 2015

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ρίζος Δημήτριος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here