Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Έβρου για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Έβρου για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Σ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζουν ακάθεκτες να εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια έρχονται τώρα να προστεθούν και οι «κορωνοϊο-πολιτικές» με τις οποίες συρρικνώνεται τραγικά ο ιδιωτικός τομέας και καταπατούνται δραστικά τα εργασιακά δικαιώματα και οι σχέσεις εργασίας. 

Μέσα από την πανδημία αποκαλύφθηκαν στα μάτια όλων των Ελλήνων οι αδυναμίες του δημόσιου τομέα και οι εγκληματικές ελλείψεις του σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή που καθιέρωσαν οι πολιτικές των μνημονίων. Οι τραγικές ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό έχουν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο να έχουν απολέσει το αυτονόητο δικαίωμα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στην εργασία τους. Επίσης όλοι οι Έλληνες είδαν ότι ο δημόσιος τομέας και οι εργαζόμενοι σε αυτόν είναι αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν τους συμπολίτες τους προσφέροντας τους τις υπηρεσίες τους, την ίδια ώρα που ο ιδιωτικός τομέας αποτελούσε και αποτελεί πηγή κινδύνου και διαμοιρασμού της ασθένειας λόγω των ελλειμματικών μέτρων που λαμβάνει στο βωμό του κέρδους.

Απέναντι λοιπόν σε όλες αυτές τις εξελίξεις καλούμαστε και πρέπει να παρατάξουμε ένα ισχυρό δημοσιοϋπαλληλικό-εργατικό-κοινωνικό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης με αφετηρία τα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που υποβάθμισαν την τελευταία δεκαετία το βιοτικό μας επίπεδο και εξαφάνισαν την ελπίδα από μας και τα παιδιά μας και να εξασφαλίσουμε πάλι το αίσθημα της ασφάλειας των εργαζομένων.

Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
 • Κατάργηση των Νόμων Κατρούγκαλου και Βρούτση.
 • Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών του Δημόσιου Τομέα σε ανθρώπινο δυναμικό και εργασιακό περιβάλλον με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη χρηματοδότηση. Τέλος στις συμβάσεις και τις ενοικιάσεις εργαζομένων.
 • Τη διατήρηση όλων των υπηρεσιών στο Δημόσιο και όχι στο ξεπούλημα τους στον ιδιωτικό τομέα και το μεγάλο κεφάλαιο.
 • Τη διατήρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όσους κλάδους το παίρνουν και την απόδοση του και σε άλλους που το έχουν πραγματικά ανάγκη με παράλληλες ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επαναφορά της εκπροσώπησης των εργαζομένων από την ΑΔΕΔΥ στην Επιτροπή «Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων».
 • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και έμμεσων/άμεσων φόρων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
 • Κατάργηση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας.
 • Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.
 • Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
 • Κατάργηση ων νόμων για την Αξιολόγηση-Χειραγώγηση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Συμμετέχουμε στην Απεργία-Αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Απέναντι στη νέα Κυβέρνηση εμείς συνεχίζουμε το δικό μας δίκαιο αγώνα.

Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για τη Δ.Ε.Θ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ του νομού μας καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Δ.Ε.Θ. στις 12 Σεπτέμβριου και ώρα 18:00 κατά των μνημονιακών πολιτικών. Η μετακίνηση θα είναι δωρεάν και η  αναχώρηση  θα γίνει από την Ορεστιάδα, στις 08:00 και αντίστοιχα στις πόλεις του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης. Περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες θα έχετε εφόσον οριστικοποιηθεί ο αριθμός των συμμετοχών. Για το σκοπό αυτό παρακαλούνται τα Α΄/θμια Σωματεία του νομού μας να μας ενημερώσουν μέχρι την Τετάρτη 09-09-2019 στις 14:00 με ονομαστική κατάσταση και τηλέφωνα επικοινωνίας για τον ακριβή αριθμό συναδέλφων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στη Θεσ/νίκη.

Να ενωθούμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, όλοι μαζί οι άνεργοι, όλοι μαζί οι συνταξιούχοι και να στείλουμε από τη Θεσσαλονίκη το μήνυμα ότι ξεκινάει μια νέα σειρά αγώνων και κινητοποιήσεων που θα ανατρέψει την πολιτική των μνημονίων.

 • Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας.
 • Ανατρέπουμε τα σχέδια τους για τη φτωχοποίηση μας.
 • Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

Για την Ε.Γ.

                Ο                                                          Ο

              Πρόεδρος                             Γ. Γραμματέας

                    Τσίρτσης Παναγιώτης               Αραμπατζής Κωνσταντίνος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here