Ιρακινοί συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη με βαρύ πολεμικό οπλισμό

Ιρακινοί συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη με βαρύ πολεμικό οπλισμό

3122
1
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σ

Συναγερμός σήμανε στην Αλεξανδρούπολη για 2η φορά τις τελευταίες βδομάδες, μετά την σύλληψη δύο Ιρακινών το απόγευμα σήμερα, στο λιμάνι της πόλης με βαρύ πολεμικό οπλισμό.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που έχει στην κατοχή του το faros-24.gr, οι δύο Ιρακινοί συνελήφθησαν όταν με το τροχόσπιτο τους κινήθηκαν στην περιοχή του λιμένα Αλεξανδρούπολης.

λιμενικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν να έχουν στην κατοχή τους πολεμικά όπλα και ήδη κρατούνται στο λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο ένας εξ΄αυτών βρισκόταν εδώ και πολλές ημέρες στην Αλεξανδρούπολη και διέμενε σε ξενοδοχείο.

Είναι ακόμη άγνωστος ο προορισμός τους, αλλά και γιατί βρέθηκαν στην περιοχή.

Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε αφού και η συγκεκριμένη υπόθεση κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

limeniko opla

 

limeniko opla1

Δύο (02) Βρετανοί πολίτες, ηλικίας 35 και 36 χρόνων, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες,  από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη μεταφορά – κατοχή – αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση κάθε μορφής οργανωμένης εγκληματικότητας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης παρακολούθησης σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω, στο λιμένα Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος με συρόμενο τροχόσπιτο. Έπειτα από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν σε μερικώς σφραγισμένες και μονωμένες κρύπτες, εντός του τροχόσπιτου, επιμελώς συσκευασμένα, τα κάτωθι:
α) δεκαοκτώ (18) πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι (06) έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα (12) έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας,
β) είκοσι επτά χιλιάδες διακόσια πενήντα (27.250) φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm),
γ)  δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm).
Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν τετρακόσια δύο ευρώ και εβδομήντα λεπτά (402,70), ογδόντα (80) δολάρια ΗΠΑ, δύο χιλιάδες σαράντα (2.040) λίρες Τουρκίας, δέκα χιλιάδες (10.000) δηνάρια Ιράκ και δύο (02) κινητά, ενώ στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκαν εννιακόσια σαράντα ένα (941) ευρώ και πέντε (05) κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως επίσης και το ανωτέρω όχημα.

 

Σ