Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Θολό το παρόν και αβέβαιο το μέλλον για τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης...

Θολό το παρόν και αβέβαιο το μέλλον για τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο

754
0
Σ

Σε δύο μήνες και κάτι μέρες ο  περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος θα συμπληρώσει δύο χρόνια στο αξίωμα του, μετά τον θάνατο του εκλεγέντος το 2014 περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. Από την πρώτη στιγμή, για να μην θεωρηθεί ότι ασκούμε μια άδικη κριτική ή κινούμενοι με προσωπικά κριτήρια, θα πρέπει να θυμίσω ότι ευθύς αμέσως μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος της ενδοπαραταξιακής ψηφοφορίας, είχα γράψει ότι ο κ. Μέτιος προέκυψε ως αποτέλεσμα της πίεσης της κεντρικής διοίκησης του κόμματος, άρα ήταν μια μη αναμενόμενη εκλογή. Θα είχε, πάντως ενδιαφέρον, αν κάποια στιγμή δει το φως της δημοσιότητας το σημειωματάριο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, στο οποίο κρατούσε σημειώσεις για ζητήματα της διοίκησης αλλά και αποτύπωνε σκέψεις και κρίσεις του, να δούμε ποια ακριβώς ήταν η αξιολόγηση του χια τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης-Ροδόπης-Έβρου, Θεόδωρο Μαρκόπουλο-Αργύρη Πατακάκη-Κώστα Ζαγναφέρη-Χρήστο Μέτιο-Δημήτρη Πέτροβιτς. Δεν θέλω να δημοσιοποιήσω τις πληροφορίες μου για λόγους δεοντολογίας και τάξης. Επειδή τους περισσότερους τους γνωρίζω και από τα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τη θητεία μου ως περιφερειακού συμβούλου Έβρου, ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ και πως δεν χρειάζεται να δημοσιοποιήσω of the record και ούτε μου είναι αυτό αναγκαίο για να προσδώσω «περισσότερη» αξιοπιστία στα σχόλια και στις πληροφορίες μου. Να θυμίσω ότι στο πρώτο σχόλιο μου είχα κάνει λόγο για «μεταβατικό» περιφερειάρχη, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποκτήσει στοιχεία στελέχους πρώτης γραμμής, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει την παράταξή του σε μια νέα νικηφόρα εκλογική αναμέτρηση. Τα παραδείγματα είναι πολλά και μάλιστα μπορούμε να μιλάμε για μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Κι όμως του δόθηκε πολύς πολιτικός χρόνος για να αλλάξει πολλά και κυρίως να κερδίσει πόντους στις σχέσεις του με τους μέχρι χθες συναδέλφους του χωρικούς αντιπεριφερειάρχες αλλά αυτό δεν προκύπτει από πουθενά.

Τώρα, πλέον, ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα και για ένα κόμμα εξουσίας δεν υπάρχει η πολυτέλεια να πειραματίζεται. Στην Πειραιώς, στα κορυφαία ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ. υπάρχει έντονος προβληματισμός και τον εισπράττουν και τα στελέχη της περιφέρειας και έχουν αρχίσει κινήσεις και μάλιστα δεσμευτικού χαρακτήρα για τους προσεταιριζόμενους. Δεν θα κάνω την πρόβλεψη για μια υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου αλλά θα χρειαστεί πολύ μεγάλη εύνοια για να πάρει το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη. Όπως και στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, όσο ζεις μπορείς να ελπίζεις. Μπορεί η ελπίδα να πεθαίνει τελευταία, αλλά στην περίπτωση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου απαιτηθεί πολύ μεγάλο πολιτικό colpo grosso, για να συμβούν θεαματικές ανατροπές!

Ο τίτλος του σχόλιου μου αποδίδει απόλυτα τις πολιτικές συνθήκες και τους περιφερειακούς συσχετισμούς και μετά βεβαιότητας ο Χρήστος Μέτιος κινείται σε ένα θολό παρόν και το μέλλον του φαντάζει αβέβαιο. Και όλα αυτά όχι ότι κατάφεραν οι ενδοπαραταξιακοί «αντίπαλοι» του αλλά γιατί ο ίδιος έχει την απόλυτη προσωπική ευθύνη για τη δημιουργία ενός δυσμενέστατου κλίματος , που τον έχει οδηγήσει σε συνθήκες πολιτικής ασφυξίας.

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here