Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η λίστα Πέτσα – Σώκου: Τι ποσά πήραν τα ΜΜΕ του Έβρου...

Η λίστα Πέτσα – Σώκου: Τι ποσά πήραν τα ΜΜΕ του Έβρου για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

23
0
Σ

Από το alexpolisonline.com

Στη δημοσιότητα δόθηκε, μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πολλές πιέσεις και αντιδράσεις, η διαβόητη «λίστα Πέτσα», η οποία περιλαμβάνει τη λίστα των μέσων ενημέρωσης σε όλη τη χώρα που «χρηματοδοτήθηκαν» από την κυβέρνηση με 20 εκατομμύρια ευρώ για να διαφημίσουν την καμπάνια… «Μένουμε Σπίτι».

Στον Έβρο τη «μερίδα του λέοντος» έλαβαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί του Νομού, ενώ μόνο ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Κονδύλη έλαβε συνολικά 17.000 ευρώ (!) με αποτέλεσμα να διατυπώνονται παράπονα για τον καταμερισμό και τη διανομή των χρημάτων καθώς υπάρχουν ακατανόητες (;) αποκλίσεις στα ποσά μεταξύ των τοπικών ΜΜΕ.

Για παράδειγμα στις εφημερίδες η «Ελεύθερη Θράκη» έλαβε σχεδόν τριπλάσιο ποσό από τη «ΓΝΩΜΗ»! Στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ραδιόφωνα με υψηλή ακροαματικότητα, όπως ο NRG και το Ράδιο Έβρος έλαβαν μικρότερα ή ίσα ποσά σε σύγκριση με κάποια άλλα με χαμηλή ακροαματικότητα, ενώ απουσιάζουν και κάποιοι γνωστοί ραδιοφωνικοί σταθμοί του Έβρου.

Όσον αφορά στις τοπικές ιστοσελίδες το evros-news.gr έλαβε διπλάσιο και τετραπλάσιο ποσό από τα άλλα sites. Και για να μην σας πουλάει ο «αδέκαστος δημοσιογράφος», ο οποίος «καμαρώνει» γιατί πήρε τα περισσότερα, ότι είναι το «πρώτο site» στον Έβρο άρα το «δικαιούται» (κανείς δεν «δικαιούται» τίποτα από δημόσιο χρήμα επειδή έτσι πιστεύει), τα πρώτα σε επισκεψιμότητα sites στον Έβρο είναι το e-evros.gr και το evros24.gr.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, ότι στη λίστα με τις τοπικές ιστοσελίδες υπάρχουν κάποιες με μικρή επισκεψιμότητα, ενώ απουσιάζουν γνωστές ιστοσελίδες με χρόνια παρουσία στο διαδίκτυο και με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως το Alexandroupoli Online, το Evros Online (Alexpoli.gr), το Faros24 κ.α.

Και να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν εκφράζουμε κανένα παράπονο και καμία πικρία, απεναντίας χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δεν συμμετείχαμε σε αυτό το «πάρτι» διασπάθισης δημόσιου χρήματος και που ενημερώναμε και ενημερώνουμε υπεύθυνα τους αναγνώστες μας, με τα άρθρα μας, για τον κορωνοϊό και τις υγειονομικές εξελίξεις, χωρίς να λάβουμε ούτε ένα ευρώ «κρατικής χρηματοδότησης», ούτε ένα ευρώ από τα 500άρικα που μοίρασε η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και τα 250άρια που μοιράζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τον… κορωνοϊό.

Πάντως στη δημοσιογραφική πιάτσα είναι κοινό μυστικό ότι, πέρα από τα κανάλια, στη διαμόρφωση της λίστας του Έβρου, στα ποσά που μοιράστηκαν και για τα ΜΜΕ που «κόπηκαν» σημαντικό ρόλο έπαιξε η Εβρίτισσα εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. για τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, Έλενα Σώκου.

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, είναι ξεκάθαρο ότι κάποια μέσα και τα ποσά που μοιράστηκαν έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις της Έλενας Σώκου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η προσθήκη στις ιστοσελίδες του site της ALFA TV, στο οποίο η Σώκου ήταν διευθύντρια, κάτι που δεν έγινε με κανένα άλλο site τηλεόρασης, ραδιοφώνου ή εφημερίδας. Επίσης το «άγνωστο» σε πολλούς ΑPPS Radio 96.6 FM, που πήρε 3.000 ευρώ (!) το οποίο είναι το πρώην PLUS 96.6 FM στο οποίο εργαζόταν ως δημοσιογράφος η Έλενα Σώκου. Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι στον PLUS 96.6 FM η Έλενα Σώκου δεν ήταν μόνο εργαζόμενη αλλά είχε και κάποια ιδιοκτησιακή σχέση (;) διευθυντική σχέση (;) κάτι όμως που δεν αποδεικνύεται επίσημα. Γιατί εμείς αναφερόμαστε μόνο σε επίσημα στοιχεία, όπως π.χ. τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΡ που αναφέρουν ότι ο ΑPPS Radio 96.6 FM (που πήρε 3.000 ευρώ) είναι ο πρώην PLUS 96.6. και τα οποία παραθέτουμε παρακάτω μαζί και με κοινοποιήσεις της Έλενας Σώκου στο Facebook που διαφήμιζε τις εκπομπές της στον PLUS 96.6.

Και μια απορία… Υπάρχει επιχείρηση, έμπορος, καταστηματάρχης, ελεύθερος επαγγελματίας, που θα έδινε για διαφήμιση ενός μήνα, σε τοπικό κανάλι 10.000 €, σε τοπική εφημερίδα 5.000 €, σε τοπικό ραδιόφωνο 4.000 € και σε τοπικό site 4.000 €;;; Σίγουρα όχι, αλλά στην κυβέρνηση των «αρίστων» της ΝΔ, με τα λεφτά του Δημοσίου, είναι… γαλαντόμοι.

Η λίστα με τα ΜΜΕ του Έβρου:
(τα ποσά είναι καθαρά χωρίς ΦΠΑ)

Τηλεοπτικοί σταθμοί

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ 10.000 €
ΔΕΛΤΑ TV 10.000 €
ALFA TV 8.000 €
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ TV 5.000 €

Εφημερίδες

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ 5.000 €
Η ΓΝΩΜΗ 1.800 €
ΜΕΘΟΡΙΟΣ 1.000 €

Ραδιοφωνικοί σταθμοί

STATUS RADIO 4.000 €
MAXIMUM FM 3.000 €
ΑPPS RADIO 96.6 FM 3.000 €
ΔΕΛΤΑ FM 2.000 €
ΘΡΑΚΗ FM 2.000 €
SFERIKOS FM 2.000 €
NRG 98.5 FM 2.000 €
ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ 2.000 €

Ιστοσελίδες

evros-news.gr 4.000 €
e-evros.gr 2.000 €
evros24.gr 1.500 €
reportal.gr 1.000 €
thrakinea.gr 1.000 €
pameevro.gr 1.000 €
theamagazine.gr 1.000 €
didymoteicho.net 1.000 €
tvalfa.gr 1.000 €

Ο PLUS 96.6 FM έγινε ΑPPS Radio 96.6 FM
Από τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΡ για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς

H Έλενα Σώκου όταν διαφήμιζε στο Facebook τις εκπομπές της στον PLUS 96.6

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2020/07/blog-post_7.html#ixzz6RcRMrjt0

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here