Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η κορυφαία μουσικο-συνθέτις Ζωή Τηγανούρια στηρίζει την ανάδειξη της Νίκης της Σαμοθράκης

Η κορυφαία μουσικο-συνθέτις Ζωή Τηγανούρια στηρίζει την ανάδειξη της Νίκης της Σαμοθράκης

324
0
Σ

Σε συνάντησή της με τον Βουλευτή Έβρου και Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, η διάσημη Σαμοθρακίτισσα μουσικο-συνθέτις Ζωή Τηγανούρια, προέβη σε δήλωση στήριξης της πρότασης του Βουλευτή για υιοθέτηση του αριστουργήματος της Νίκης της Σαμοθράκης ως συμβόλου της Ευρώπης.

Ακολουθεί η δήλωση της:

«Η Σαμοθράκη αποτελεί έναν κρυμμένο θησαυρό της Θράκης και της Ελλάδας. Η φυσική της ομορφιά και η Πολιτιστική της κληρονομιά συνυπάρχουν αρμονικά σε έναν τόπο πρωτόγνωρων εμπειριών.

Σύμβολο αυτού του τόπου, η Νίκη της.

Ένα αριστούργημα της Τέχνης που ακτινοβολεί σε όλον τον Κόσμο τις αρχές και τις αξίες του Πανανθρώπινου Ελληνισμού: το Φως της Γνώσης, την Αρετή, το Ήθος, το Σεβασμό, τη Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια…

Από την αρχή της προσωπικής μου καριέρας, αναδεικνύω με ανιδιοτέλεια το τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Πολιτιστική του κληρονομιά και τις αξίες που αντιπροσωπεύει το αιώνιο σύμβολό του, μέσα από το καλλιτεχνικό μου έργο.

Για αυτό και στηρίζω προτάσεις που σκοπό έχουν την ανάδειξη αυτών των Πανανθρώπινων αξιών, όπως αυτή του Βουλευτή του Νομού μας κου Αναστάσιου Δημοσχάκη, για υιοθέτηση της Νίκης της Σαμοθράκης ως σύμβολο της Ευρώπης και της μακρόχρονης Ελληνο-Γαλλικής φιλίας και συνεργασίας.

Ας γίνει αυτή η μικρή κίνηση ένα μεγάλο βήμα προς τη “Νίκη”, για επαναπατρισμό της ξενιτεμένης “Κόρης” στο σπίτι της… »

Ζωή Τηγανούρια

 

(Την σύνθεση «Κόρη Γλυκειά» της Ζωής Τηγανούρια προς τιμήν της Νίκης της Σαμοθράκης μπορείτε να ακούσετε εδώ.)

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here