Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Η γοητεία της πλαστικής χειρουργικής για γυναίκες και άνδρες

Η γοητεία της πλαστικής χειρουργικής για γυναίκες και άνδρες

230
0
Σ

Στην σύγχρονη εποχή οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις αποτελούν το επίκεντρο αμφιλεγόμενων συζητήσεων με τους συγχρόνους ανθρώπους να διχάζονται αν τελικά τέτοιες εγχειρήσεις  είναι αναγκαίες ή όχι. Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο μπαίνουν στο στόχαστρο οι πλαστικές επεμβάσεις είναι γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που τα αποτελέσματα τους δεν είναι επιτυχημένα με αποτέλεσμα οι σύγχρονοι άνθρωποι να τις αντιμετωπίζουν με καχυποψία. Ποια είναι όμως τα κριτήρια με τα όποια μπορεί να χαρακτηριστεί μια πλαστική επέμβαση ως επιτυχημένη;  Αρκεί να αποκτήσετε την επιθυμητή αλλαγή στην εμφάνιση σας ή θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και άλλα στοιχεία για να αξίζει τελικά τον κόπο η επίσκεψη σας στον πλαστικό χειρουργό;

Οργανική λειτουργικότητα.

Το πρώτο και κυριότερο κριτήριο με το οποίο μπορείτε να αντιληφτείτε αν η αισθητική πλαστική επέμβαση στην οποία έχετε υποβληθεί είναι επιτυχημένη είναι η λειτουργικότητα σας. Πιο συγκεκριμένα , μετά  το πέρας της πλαστικής επέμβασης και της μετεγχειρητικής περιόδου ενδεικτικό στοιχείο που σηματοδοτεί ότι όλα πήγαν κατ ευχή είναι να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα τόσο το μέρος του σώματος που έχει υποστεί παρέμβαση όσο και ο οργανισμός στο σύνολο του.  Σε μια σωστή και κλινικά επιτυχημένη πλαστική δεν λαμβάνεται υπόψη μόνο αυτή καθ αυτή η διόρθωση της εμφάνισης που είχε τεθεί αρχικά ως στόχος. Αυτή η αλλαγή θα πρέπει να γίνει με απόλυτη προσοχή ώστε να μην επηρεαστούν άλλα παρακείμενα μέρη και όργανα του σώματος. Δεν έχει δηλαδή καμία αξία μια πλαστική επέμβαση στην οποία  ο πλαστικός χειρουργός προσπαθώντας να βελτιώσει ένα στοιχείο του σώματος παραγκωνίζει ή επηρεάζει αρνητικά την λειτουργία άλλων οργάνων. Σε μια τέτοια περίπτωση ακόμα και αν το αισθητικό αποτέλεσμα που έχει επιτευχτεί είναι άρτιο, η πλαστική επέμβαση σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ορθή, μιας και το σώμα συνολικά υπολειτουργεί  και επιβαρύνεται σε σχέση με την αρχική του κατάσταση.

Αισθητική βελτίωση της εμφάνισης.

Η επίτευξη του αρχικού σκοπού που δεν είναι άλλος από την βελτίωση των εξωτερικών χαρακτηριστικών  της εμφάνισης είναι σίγουρα ένα από τα στοιχεία που θα κρίνουν την επιτυχημένη ή όχι πλαστική επέμβαση. Σε αυτό το σημείο το αισθητικό αποτέλεσμα δεν κρίνεται απολυτά από τον άνθρωπο που έχει υποστεί την παρέμβαση αλλά κυρίως από αντικειμενικά κριτήρια που λαμβάνει υπόψη του ο πλαστικός χειρουργός ακόμα και πριν την πραγματοποίηση της επέμβασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο αντικειμενικός σκοπός μιας πλαστικής επέμβασης ή μιας εγχείρησης είναι να βελτιώσει κατά το δυνατό περισσότερο την συμμετρία και την αρμονία των χαρακτηριστικών του ανθρώπου. Αν αυτό έχει επιτευχτεί μετά το τέλος της επέμβασης η πλαστική θεωρείται ότι στέφτηκε με επιτυχία από αισθητής άποψης.

Αποδοχή των νέων αλλαγών.

Μια από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί μια πλαστική επέμβαση ως επιτυχημένη είναι αναμφίβολα ο ενδιαφερόμενος να μπορέσει να αποδεχτεί και να οικειοποιηθεί τις αλλαγές στην εμφάνιση του. Η αποδοχή αυτή ,όσο  μικρές και αν είναι ο παρεμβάσεις στην εμφάνιση, μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο, καθώς ο ενδιαφερόμενος καλείται να αλλάξει την αυτοεικόνα του και να δεχτεί ως δικά του νέα χαρακτηριστικά που στην αρχή μπορεί να του φαίνονται ξένα. Η παράμετρος αυτή για πολλούς είναι πιο σημαντική και από τη αισθητική επιτυχία των πλαστικών επεμβάσεων  καθώς αν ο χειρουργημένος δεν καταφέρει να οικειοποιηθεί την αισθητική αλλαγή και να νιώσει ωραιότερος με αυτή τότε ακόμα και το αρτιότερο αισθητικό αποτέλεσμα δεν έχει κανένα νόημα και λόγο ύπαρξης.

Συνοψίζοντας λοιπόν, οι πλαστικές επεμβάσεις για να θεωρηθούν επιτυχημένες  δεν αρκεί μόνο να εξασφαλίσετε μια αρμονικότερη αισθητικά εξωτερική εμφάνιση. Είναι επίσης σημαντικό να  διασφαλίσετε και την καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα του οργανισμού στο σύνολο του αλλά και να καταφέρετε εσείς οι ίδιοι να αποδεχτείτε τις αλλαγές ώστε ο νέος σας εαυτός να σας κάνει να νιώθετε ωραιότεροι που είναι και το αρχικό ζητούμενο.  Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πλαστική χειρουργική και για πλαστικές επεμβάσεις που σας ενδιαφέρουν μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here