Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ” Η αόρατη γενιά των 700, 500 και 300 ευρώ, της επισφάλειας,...

” Η αόρατη γενιά των 700, 500 και 300 ευρώ, της επισφάλειας, της ανασφάλειας και της μαύρης εργασίας δικαιούται και αυτή σύνταξης”

483
0
Σ

Τοποθέτηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Α. Γκαρά στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Στην αρχή της ομιλίας της, η κα. Γκαρά επεσήμανε την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση και το αβέβαιο εργασιακό περιβάλλον (επισφάλεια, μαύρη εργασία, εκμετάλλευση) στο οποίο καλείται η νέα γενιά σήμερα να εργαστεί, να δημιουργήσει και να αναπτυχθεί, χωρίς ωστόσο να προσδοκά πως θα καταφέρει ποτέ να συνταξιοδοτηθεί και να ανταμειφτεί για όλα αυτά τα χρόνια της εργασίας της.  

Για την έωλη αυτή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι νέοι κατηγόρησε ευθέως τις πολιτικές και τις τακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “Είναι θράσος εσείς που καταστρέψατε το ασφαλιστικό σύστημα, που παίξατε στο τζόγο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, εσείς που εφαρμόσατε PSI και εξαερώσατε τα αποθεματικά, εσείς που παίξατε στο στοίχημα τις δικές μας συντάξεις, εσείς που ασελγήσατε πάνω στο ασφαλιστικό και  εργασιακό σύστημα, εσείς που κατακλέψατε τη χώρα, που λειτουργήσατε συντεχνιακά και πελατειακά εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, εσείς που καταργήσατε τις συλλογικές συμβάσεις, που υπογράψατε χιλιάδες απολύσεις, που αφήσατε μια ολόκληρη γενιά χωρίς δικαιώματα, να ακολουθείτε αναχρονιστικές ιδέες και να λέτε ψέματα από το πρωί ως το βράδυ”

Στη συνέχεια αναφερόμενη στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες της αντιπολίτευσης για εκλογές ή για οικουμενική κυβέρνηση, η Αναστασία Γκαρά υπογράμμισε την παντελή έλλειψη στήριξης της κοινωνίας με τις τακτικές της παραποίησης της πραγματικότητας, της δημιουργίας κλίματος απογοήτευσης και αποσταθεροποίησης, οι οποίες οδηγούν στην εντατικοποίηση της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της σημερινής συγκυρίας και πως τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να υπενθυμίσει πως όλοι μαζί “καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες τόσο για να βάλουμε τάξη στην ασυδοσία του κράτους και να ελέγξουμε τη διαπλοκή, όσο για να προστατέψουμε τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και να θέσουμε ισχυρές βάσεις για να περάσουμε σε μια εποχή εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης” και πως “με σταθερά βήματα και πολύ σκληρή δουλειά, είμαστε βέβαιοι και αποφασισμένοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να προχωρήσουμε σε μια άλλη εποχή, όσο δύσκολο και αν είναι”.

Όσον αφορά την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, διευκρίνισε πως:

1ον εισάγει την έννοια της δικαιοσύνης και της αναλογικότητας,

2ον προβλέπει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ώστε να συμπεριληφθεί και η νέα γενιά, η οποία εργάζεται στο παρόν με πολύ λίγα χρήματα, λίγα ένσημα και για λίγο χρονικό διάστημα,

3ον αντικρίζει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων καθώς συνδέει την ασφαλιστική εισφορά με το πραγματικό εισόδημα και

4ον προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις προστασίας για τους νέους επιστήμονες και τους αγρότες.

Η κα. Γκαρά  κατέληξε αναφερόμενη στη νέα γενιά πως  «χρωστάμε σε αυτούς τους νέους καλύτερες συνθήκες εργασίας και δημιουργίας, δίνοντάς τους κίνητρα, προστασία, ασφάλιση και σταθερό περιβάλλον. Χρωστάμε το πεδίο που θα ανοίξουν τα φτερά τους και εσείς τους χρωστάτε απλά μια συγγνώμη».

Το βίντεο της ομιλίας :

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here