Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ημερίδα του ΚΑΠΕ για τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Αλεξανδρούπολη

Ημερίδα του ΚΑΠΕ για τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Αλεξανδρούπολη

22
0
Σ

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης  σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ενισχύοντας τις δυνατότητες των τοπικών αρχών να συμμετέχουν σε Ενεργειακές Κοινότητες»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη στο  Επιμελητήριο Έβρου (3ος όροφος). 

Πρόγραμμα


ΘέμαΠεριεχόμεναΟμιλητής 
08:30-09:00Προσέλευση

09:00-09:10Καλωσόρισμα
Εκπρόσωπος Δήμου Αλεξανδρούπολης 
9.10-9.30Προώθηση της κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας και καινοτομίας στον ενεργειακό τομέαΕνεργειακή ΜετάβασηΕυρωπαϊκές τάσειςΕθνικό ΠλαίσιοΕκπρόσωπος  ΚΑΠΕ
9.30-10.50Ο θεσμός των ΕΚΟΙΝ στην ΕλλάδαΘεσμικό πλαίσιο Τύποι Οικονομικά Κίνητρα Μέτρα Στήριξης Ενεργειακός Συμψηφισμός- Εικονικός Ενεργειακός Συμψηφισμός ΣυζήτησηΕκπρόσωπος  ΚΑΠΕ
10.50-12.00ΕΚΟΙΝ από την θεωρία στην πράξηΠαραδείγματα – καλές πρακτικές από Γερμανία
Παρουσίαση Μελέτης 
Εκπρόσωπος DGRV ΚΑΠΕ
12:00-12:30Διάλλειμα καφέ
12.30-14.00Διαδραστικό εργαστήριοΑσκήσειςΠαρουσίαση αποτελεσμάτων ασκήσεωνΣυμπεράσματαΌλοι οι συμμετέχοντες

Εκπρόσωποι από το ΚΑΠΕ, τη Γερμανική Συνομοσπονδία Ενεργειακών Συνεταιρισμών και την ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους, θα παρουσιάσουν επιτυχημένα παραδείγματα από το εξωτερικό και θα συζητήσουν το περιφερειακό δυναμικό αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, με βάση τις διαθέσιμες τεχνολογίες. 

Ειδικότερα, για τους συμμετέχοντες από τις τοπικές αρχές, η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα δίνει προτεραιότητα για συμμετοχή σε επισκέψεις εργασίας σε ενεργειακούς συνεταιρισμούς στη Γερμανία ( 27-30 Απριλίου 2020). 

Η εκδήλωση είναι η πρώτη στη σειρά σε επίπεδο δήμου που πραγματοποιεί το ΚΑΠΕ για να προωθήσει την ίδρυση και λειτουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων με τη συμμετοχή ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού. 

Η ημερίδα έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων αποσκοπώντας στην δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων τόσο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όσο  και ιδιωτικό. Ο απώτερος στόχος είναι η επίσπευση υλοποίησης αξιόπιστων και οικονομικά βιώσιμων σχεδίων δράσης για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό σε όλους τους τομείς. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Ιντζεπελίδου Ελένη

Αντιδήμαρχος Ενέργειας, Φυσικών Πόρων & Τραϊανούπολης 

Τηλέφωνο       : +30 2551350121 

E-mail  : intzepelidou@alexpolis.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here