Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Ε, όχι και βοηθός του Κυριάκου …

Ε, όχι και βοηθός του Κυριάκου …

16
0
Σ

 Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, 63 ετών, ενεπλάκη στην κεντρική πολιτική σκηνή λίγο μετά την εκλογή του Κώστα Μητσοτάκη και αποσύρθηκε από αυτήν λίγο πριν την έλευση στο Μαξίμου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Σημεία των καιρών κι ίσως γι’ αυτό μας πληροφόρησε στη πρόσφατη συνέντευξη του,  ότι του «έχω αφήσει γραπτές οδηγίες…. Και ο κ. Μητσοτάκης μου είπε ότι…

τις διαβάζει».

Τριάντα χρόνια στο προσκήνιο ο καθηγητής δεν πέρασε από κανέναν απαρατήρητος. Τον θυμούνται, τόνισε, μόνον όταν υπάρχει καταστροφή ή έστω η απειλή της και για όσο αυτή διαρκεί. Με μια έννοια, λοιπόν, την παροδική δημοφιλία του την απεύχεται ακόμη και ο ίδιος.

Προ ολίγων ημερών, κάλεσε λοιπόν ένα φιλικό του κανάλι κι έδωσε συνέντευξη για την θρυλούμενη συστράτευση του στον ανασχηματισμό, ως υπουργός Εξωτερικών. Διάλεξε προσεκτικά τα λόγια του, διάλεξε και το όλο σκηνικό, γιατί ήθελε να είναι όλα όσα θα πει ξεκάθαρα. Και τι είπε; Ε, όχι και βοηθός του Κυριάκου … Το είπε ευγενικά και περιφραστικά αλλά το είπε!

Από τον άνθρωπο που συμβόλισε το αντισύριζα μέτωπο κάτι τέτοιο ακούγεται ως είδηση πιο σημαντική από τον όλον ανασχηματισμό! Συχνά δεν μετράει μόνο το τι ειπώθηκε αλλά και το ποιος το είπε. Εκ δεξιών, άκουσε όσα τα εξ αμάξης: ρεκόρ αλαζονείας και κρίση μεγαλείου από έναν υπερφίαλο που κατάντησε στα ύστερα απλώς κωμικό ψώνιο και διάφορα άλλα που δεν γράφονται.

Για να διαβασετε ολόκληρο το κείμενο του Παναγιώτη Α. Τζανετή, πατήστε ΕΔΩ

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here