Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Επιστολή προς την Κυβέρνηση υπέβαλαν Ενώσεις Πολιτιστικών Φορέων από όλη την Ελλάδα,...

Επιστολή προς την Κυβέρνηση υπέβαλαν Ενώσεις Πολιτιστικών Φορέων από όλη την Ελλάδα, για την ένταξη νέων κωδικών δραστηριότητας που αφορούν τους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού

32
0
Σ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πρωτοβουλία που προωθούμε από κοινού Ενώσεις και Ομοσπονδίες Πολιτιστικών Φορέων από όλη τη χώρα – την Κρήτη, τον Έβρο (της δικής μας Ε.ΠΟ.Φ.Ε.), τη Ρόδο, την Εύβοια, την Καρδίτσα και τη Θεσσαλονίκη, προς τα συναρμόδια Υπουργεία και υπουργούς (Οικονομικών, Ανάπτυξης & Υποδομών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων), με την οποία διεκδικούμε ισότιμη αντιμετώπιση και απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.

«Με το δίκαιο αυτό αίτημα μας – των πολλών, στηρίζουμε τους εκατοντάδες συλλόγους μας και στεκόμαστε δίπλα στα χιλιάδες μέλη τους, τους ανθρώπους μας. Είμαστε όλοι μαζί στις δύσκολες τούτες ώρες που διέρχεται η Πατρίδα μας και ενωμένοι αντιμετωπίζουμε το Σήμερα, για ένα καλύτερο Αύριο για όλους μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ Δημήτρης Κελεμίδης σε κεντρικό ΜΜΕ σχετικά με το θέμα.

Με το δίκαιο αυτό αίτημά μας, τα αρμόδια Δευτεροβάθμια Όργανα των Πολιτιστικών Συλλόγων ανά την Ελλάδα, ζητούμε την αποκατάσταση της νομοθετικής αδικίας για να ενταχθούν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της χώρας μας στις ευεργετικές νομοθετικές διατάξεις με τις ανάλογες πρόνοιες (μείωση ενοικίου, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, μείωση ή/και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, επίδομα 800€ για τους εργαζόμενους στους συλλόγους κ.α.).

Διαβάθμιση: Κατεπείγον

Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου Κρήτης

Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου

Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας

Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Καρδίτσας

Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης

Προς:

  • Υπουργείο Οικονομικών ~ Υπόψιν  Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα
  • Υπουργείο Ανάπτυξης ~ Υπόψιν  Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη
  • Υπουργείο Εργασίας | Κοινωνικών Υποθέσεων ~ Υπόψιν  Υπουργού κ.Ιωάννη Βρούτση

Θέμα: «Υποβολή αιτήματος για την ένταξη νέων κωδικών που αφορούν πολιτιστικούς συλλόγους στους ΚΑΔ, οι οποίοι πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού».     

Αξιότιμοι κκ. Υπουργοί,

Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας πληροφορούμε ότι έχουμε γίνει αποδέκτες εκατοντάδων αιτημάτων από συλλόγους-μέλη μας, διότι έχουν αποκλειστεί οι κωδικοί δραστηριότητας των Πολιτιστικών Συλλόγων από την υπεύθυνη δήλωση αναστολής εργασιών λόγω κορωνοϊού και κατά συνέπεια δεν μπορούν να ευνοηθούν από τις ευεργετικές διατάξεις της.

Με την παρούσα επιστολή, τα Δευτεροβάθμια Όργανα των Πολιτιστικών Συλλόγων ανά την Ελλάδα – Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου Κρήτης, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Καρδίτσας, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης, στο πνεύμα της αλληλεγγύης, της ενότητας και της στήριξης όλων των κοινωνικών ομάδων στις δύσκολες τούτες ώρες που διέρχεται η Πατρίδα μας και παράλληλα έχοντας υπόψιν τους ότι στην ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου σχετικά με τη λίστα των πληγέντων επιχειρήσεων έχει συμπεριληφθεί το ΚΑΔ 94991601, που αφορά «Υπηρεσίες Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων», όμως υπάρχουν και δεκάδες άλλοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σωματεία με διαφορετικό ΚΑΔ όπως π.χ. το ΚΑΔ το 94991906, που  αφορά «Υπηρεσίες Τοπικών Συλλόγων και Σωματείων», το ΚΑΔ 94991401, που αφορά «Υπηρεσίες Εξωραϊστικών και Αναπτυξιακών Σωματείων και Ενώσεων», το ΚΑΔ 949916,  που αφορά «Υπηρεσίες Οργανώσεων Νέων» και πάρα πολλοί άλλοι ΚΑΔ, ζητάμε για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων από τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την ένταξη όλων των  ΚΑΔ που ξεκινούν από 9499 και αφορούν Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία στη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Με τη δίκαιη αυτή ενέργειά σας, θα ενταχθούν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι στις ευεργετικές νομοθετικές διατάξεις με τις ανάλογες πρόνοιες (μείωση ενοικίου, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, μείωση/απαλλαγή από δημοτικά τέλη, επίδομα 800€ για τους εργαζόμενους στους συλλόγους κ.α.).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αμοιβαία συνεργασία.

Κίσαμος/Κρήτη, Αλεξανδρούπολη/Έβρος, Ρόδος, Εύβοια, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Με εκτίμηση,

Κουνελάκης Στέλιος, Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου

Κελεμίδης Δημήτριος, Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου

Εγγλέζος Παναγιώτης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

Δημητρίου Αναστάσιος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας

Στεργιόπουλος Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. ΚαρδίτσαςΚαράμπαλλης Γεώργιος, Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here