Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Επιστολή Δημοσχάκη για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς στο Τρίγωνο

Επιστολή Δημοσχάκη για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς στο Τρίγωνο

Σ

 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. 

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χ.Σταϊκούρα και κοινοποίηση στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης γνωστοποιεί την αγωνία και την δυσαρέσκεια των κατοίκων του Δήμου Ν.Ορεστιάδας καθώς και των παρακειμένων οικισμών του Β/Έβρου, αναφορικά με την ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή των Δικαίων Τριγώνου. 

Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι το εν λόγω τραπεζικό ίδρυμα, όντας το μοναδικό εκτός αστικού ιστού στην περιοχή του Βορείου Τμήματος του Νομού αλλά & της Χώρας, εξυπηρετεί αγροκτηνοτρόφους & λοιπούς επαγγελματίες της περιοχής, μιας και αποτελεί τη συνέχεια της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος.

Μείζονος σημασίας είναι ότι εξυπηρετείται και σημαντικός αριθμός συνταξιούχων μεγάλης ηλικίας της ευρύτερης περιοχής των 17 χωριών του Τριγώνου, για τους οποίους η διευκόλυνση μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής διαδικασίας καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Ως εκ τούτου, σε περίπτωση κατάργησης του εν λόγω καταστήματος θα αναγκάζονται να επιβαρύνονται χιλιομετρικά αλλά και οικονομικά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζας που βρίσκεται στην πόλη της Ν.Ορεστιάδας. 

Επιπρόσθετα δε, ο βουλευτής τονίζει ότι για την νευραλγική περιοχή του Τριγώνου Ν.Ορεστιάδας καθώς και για τη νήσο της Σαμοθράκης οι αποφάσεις που αφορούν στο κλείσιμο τραπεζικών δομών και οικονομικών μονάδων θα πρέπει να λαμβάνονται συνυπολογίζοντας κάθε φορά τις εθνικές διαστάσεις!

Για τον λόγο αυτό αιτείται να παραμείνει… ”εν ζωή” το τραπεζικό υποκατάστημα στα Δίκαια Ν. Ορεστιάδας, εξυπηρετώντας τους κατοίκους των 17 δοκιμαζόμενων χωριών του βορειότερου τμήματος της ΠΕ Έβρου αλλά & της Χώρας!

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή : 

ΘΕΜΑ : Ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια Ν.Ορεστιάδας.

Αξιότιμε Υπουργέ, 

Διαβιβάζεται συνημμένα για ενημέρωση η επιστολή του Δημάρχου Ν.Ορεστιάδας, που  μεταφέρει την αγωνία και την δυσαρέσκεια των κατοίκων του τοπικού Δήμου καθώς και των παρακειμένων οικισμών του Β/Έβρου, αναφορικά με την ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή του ΔΔ των Δικαίων Τριγώνου. 

Το εν λόγω κατάστημα, αποτελεί τη συνέχεια της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, είναι συνυφασμένο με την τοπική κοινωνία & συνιστά τη μοναδική παρουσία τραπεζικού ιδρύματος εκτός αστικού ιστού στην περιοχή του Βορείου Τμήματος του Νομού αλλά & της Χώρας. 

Εξυπηρετεί αγροκτηνοτρόφους & λοιπούς επαγγελματίες της περιοχής, κυρίως δε συνταξιούχους μεγάλων ηλικιών για τους οποίους η διευκόλυνση μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής διαδικασίας καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Σε περίπτωση κατάργησης του τραπεζικού υποκαστήματος θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις με σημαντικές δαπάνες & όχι μόνο προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζας που βρίσκεται στην πόλη της Ν.Ορεστιάδας. 

Επίσης υπογραμμίζεται ότι η περιοχή του Τριγώνου αποτελείται από 17 χωριά, των οποίων οι κάτοικοι έχουν υψηλό μέσο όρο ηλικίας, γεγονός που σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να εξοικειωθούν προς το παρόν με την ψηφιακή τραπεζική διαδικασία…

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η περιοχή του Τριγώνου Ν.Ορεστιάδας και η νήσος Σαμοθράκη αποτελούν “αχίλλειο πτέρνα” του Έβρου κι ως εκ τούτου οι αποφάσεις που αφορούν κλείσιμο τραπεζικών δομών και οικονομικών μονάδων σε αυτές, θα πρέπει να λαμβάνονται, συνυπολογίζοντας τις εθνικές διαστάσεις κάθε φορά!

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να συνεχίσει η λειτουργία του ως άνω Υποκαταστήματος  στο γεωγραφικό & διοικητικό χώρο  των Δικαίων Ν.Ορεστιάδας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των 17 Χωριών του βορειοτέρου τμήματος της ΠΕ Έβρου αλλά & της Χώρας!


Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται όπως στο πλαίσιο της κοινωνικής & της εθνικής προσφοράς, προβεί σε επανεξέταση & αναθεώρηση της απόφασης της σε σχέση με την κατάργηση του τραπεζικού υποκαταστήματος στα Δίκαια Τριγώνου. 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here