Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Επανασύνδεση μετά από πολλά χρόνια

Επανασύνδεση μετά από πολλά χρόνια

Σ

Μοιάζει με παραμύθι στο οποίο οι ήρωες χάνονται προορισμένοι να ζήσουν ο καθένας τις δικές του ξεχωριστές περιπέτειες. Το τέλος της ιστορίας ωστόσο τους βρίσκει μαζί. Αφού ο καθένας έχει ακολουθήσει την πορεία του. Μετά από χρόνια.

Πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα; Είναι η επανασύνδεση μετά από χρόνια κάτι που μπορεί να γίνει; Κι αν ναι αξίζει τελικά τον κόπο;

Διαβάστε όλα τα άρθρα σχετικά με τον χωρισμό και την επανασύνδεση εδώ

Πολλές φορές σκέφτομαι το ότι το λάθος ή σωστό timing μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία μίας σχέσης. Καταστάσεις που βλέπεις ότι θα μπορούσαν να κολλήσουν ακόμα και τέλεια δεν μπορούν να έρθουν κοντά με τίποτα λες και κάτι σχεδόν μεταφυσικό τείνει να τις απομακρύνει.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Independent τα ζευγάρια των οποίων η επανασύνδεση πραγματοποιείτε τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά το χωρισμό έχουν 76% πιθανότητα να προχωρήσουν σε έναν πετυχημένο γάμο. Η πιθανότητα  για τον υπόλοιπο πληθυσμό βρίσκεται στο 40%.

Τα παραπάνω στατιστικά αποτελέσματα μας οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα. Εύλογα μετά από μία τέτοια έρευνα μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι μία σχέση για την οποία μεσολαβούν χρόνια από το χωρισμό είναι προφανώς εφικτή. Ταυτόχρονα φαίνεται ότι αυτού του τύπου η επανασύνδεση οδηγεί σε ποιοτικότερες σχέσεις.

Διάβασε το άρθρο:  καινούργια σχέση μετά από χωρισμό

Τα αποτελέσματα της έρευνας που αναφέρθηκε μοιάζει να απαντούν στα ερωτήματα που βάλλαμε. Ναι. Η επανασύνδεση μετά από χρόνια μπορεί να είναι εφικτή. Κι όπως φαίνεται μάλλον αξίζει τον κόπο. Τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Είναι ωστόσο εφικτή σε όλες τις περιπτώσεις;

Τρία είναι βασικά κριτήρια τα οποία καθορίζουν κατά πόσο η επανασύνδεση είναι εφικτή ή όχι και είναι αυτά που μπορείς να δεις παρακάτω.

  • Οι λόγοι που οδήγησαν εξαρχής στο χωρισμό όπως και τρόπος με τον οποίο αυτός πραγματοποιήθηκε.
  • Πόσο τα δύο άτομα έχουν αλλάξει προσεγγίζοντας τελικά ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.
  • Οι λόγοι για τους οποίους επιδιώκεται η επανασύνδεση.

Αν λοιπόν η τύχη φέρει στο δρόμο σας τον/την πρώην σας μετά από χρόνια, σκεφτείτε ότι τελικά μπορεί και να αξίζει μία ακόμα ευκαιρία. Και για τους δυο σας.

Ευχαριστούμε πολύ την ιστοσελίδα xorismos.gr για τα χρήσιμα άρθρα

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here