Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Επαγγελματίες της Νέας Ορεστιάδας σε απόγνωση: «Μια χαρά Χριστούγεννα θα κάνει με...

Επαγγελματίες της Νέας Ορεστιάδας σε απόγνωση: «Μια χαρά Χριστούγεννα θα κάνει με τα ευρώ των ελλήνων η αγορά της Αδριανούπολης»!

Σ

Δεν κινείται καλά η αγορά της Νέας Ορεστιάδας κι αυτό το εισπράττουμε από τις αλλεπάλληλες συζητήσεις με τους επαγγελματίες, που ευελπιστούσαν τέτοιες μέρες τα ταμεία τους να ακούσουν τον ζωηρό ήχο του χρήματος! «Μια χαρά Χριστούγεννα, με τα ευρώ των ελλήνων, θα κάνει η αγορά της Κωνσταντινούπολη. Οι καταναλωτές έχουν γυρίσει την πλάτη στην αγορά της Νέας Ορεστιάδας», μας είπε χαρακτηριστικά καταστηματάρχης εκφράζοντας την απόγνωση του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου της περιοχής και το πιο ανησυχητικό είναι ότι «οι καταναλωτές έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην αγορά της Νέας Ορεστιάδας. Κάτι πρέπει να κάνουν οι τοπικοί παράγοντες για την προστασία μας».

Οι φωτογραφίες από τους διαδικτυακούς φίλους μας είναι ο αψευδής μάρτυρας για το τι συμβαίνει στο διασυνοριακό εμπόριο. Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε πάρα πολλούς και πολλές να φωτογραφίζονται έξω από το νέο εμπορικό κέντρο της Αδριανούπολης, το ERASTA, που προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών καταναλωτών όχι μόνο από τη Νέα Ορεστιάδα αλλά και από όλο τον Βόρειο και Κεντρικό Έβρο.

Η φωτογραφία, πάντως, ειδικά του εμπορικού κέντρου, είναι από τον περασμένο Μάιο, όταν διερχόμενος με το λεωφορείο, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη για τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ΕΤΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, για να μην υπάρξουν άλλα συνειρμοί ότι από τη μια γράφουμε για τον πόνο των επαγγελματιών και από την άλλη πηγαίνουμε για ψώνια στη γειτονική πόλη και χώρα.

Προσωπικά δεν το έχω επισκεφθεί και δεν αποκλείεται να το επισκεφθώ. Το θέμα είναι όμως άλλο ότι τόσο γι αυτό το θέμα όσο και για άλλα, τα βλέπαμε να έρχονται αλλά επί σειρά ετών σπαταλούσαμε χρόνο και πόρους. Το να παριστάνουν τώρα κάποιοι τις Κασσάνδρες και να παίζουν λαϊκιστικά με τον πόνο και το πρόβλημα επαγγελματιών δεν βοηθάει σε μια ουσιαστική συζήτηση και αντιμετώπιση του. Και πάλι βολεύονται κάποιοι για να διεκδικήσουν και πάλι τους εύκολους ρόλους.

Η διασυνοριακότητα και το άνοιγμα των συνόρων είναι μια πραγματικότητα και θέτει το σύνολο της τοπικής και πολιτικής και αυτοδιοικητικής, επαγγελματικής και επιμελητηριακής εκπροσώπησης και θεσμικής κοινωνίας ενώπιον των ευθυνών της. Στην παρούσα φάση, κερδισμένη φαίνεται να βγαίνει η Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο και Νέα Ορεστιάδα μετράνε τις πληγές και τις εκροές τους.

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here