Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Εξωσωματική γονιμοποίηση – Πότε είναι η έσχατη λύση και τι πρέπει να...

Εξωσωματική γονιμοποίηση – Πότε είναι η έσχατη λύση και τι πρέπει να γνωρίζετε

Σ

Πολλά ζευγάρια στις μέρες μας θέλουν να κάνουν παιδί και δεν τα καταφέρνουν. Το καθένα για διαφορετικές αιτίες με κοινό όμως στόχο να τεκνοποιήσουν με ασφάλεια!

Με τον όρο εξωσωματική γονιμοποίηση στην ουσία αναφερόμαστε στις μεθόδους εκείνες που υποβοηθούν ένα ζευγάρι να ξεπεράσει το πρόβλημα υπογονιμότητας. Οι πρακτικές περιλαμβάνουν στάδια, ανάμεσα στα οποία είναι η σπερματέγχυση, η διέγερση των ωοθηκών και η τελική γονιμοποίηση σε τεχνητό περιβάλλον.

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εξωσωματική;

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες σε ένα ζευγάρι μπορεί να πάρει περίπου έναν χρόνο να καταφέρει να πιάσει παιδί. Με το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος και εφόσον συνειδητά οι επαφές γίνονται τις γόνιμες μέρες του κύκλου, χωρίς αποτελέσματα, το ζευγάρι μπορεί να επισκεφθεί ένα κέντρο εξωσωματικής.

Αρχή της θεραπείας

Αφού συγκεντρωθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες από τις εξετάσεις που θα προτείνει στην γυναίκα και στον άντρα ο γιατρός θα καταλήξει κατά πόσο η εξωσωματική είναι αναγκαία ή όχι. Αν είναι, τότε δίνεται στο ζευγάρι το πρωτόκολλο θεραπείας και μία συγκεκριμένη μέρα του κύκλου ξεκινάει η θεραπεία με ορμόνες.

Ποσοστά επιτυχίας

Αυτή είναι η πιο σημαντική ερώτηση που απασχολεί κάθε ζευγάρι! Τα αποτελέσματα όμως δεν είναι για όλους ίδια. Σημαντικό ρόλο εκτός από το ίδιο το ζευγάρι παίζει το κέντρο εξωσωματικής και ο ίδιος ο γυναικολόγος. Επίσης παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι η ηλικία της γυναίκας, το σπέρμα του συντρόφου και η γενικότερη κατάσταση υγείας.

Στο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης που διευθύνει ο Κωνσταντίνος Δ. Γιατράς στην Αθήνα μπορείτε να κλείσετε ραντεβού την ημέρα και την ώρα που σας βολεύει, ώστε να κάνετε μία πρώτη συζήτηση με τον γιατρό, να αναγνωρίσετε μαζί ποιο είναι το πρόβλημα και να βρείτε λύσεις, οι οποίες θα καθορίσουν την επιτυχία κύησης και την απόκτηση του πρώτου σας παιδιού!

 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here