Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Σ

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού, διοργανώνει η ΕΠΟΦΕ την Κυριακή 29 Μαρτίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

♦10:00 Προσέλευση συλλόγων στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως Ι.Ν. Αγ. Νικολάου.
♦10:15-10:30 Έναρξη Μνημόσυνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμου.
♦10:30-10:45 Μετάβαση οδοιπορικώς από την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως στο Μνημείο «Χατζή Αντώνη και Δόμνα Βιζβίζη».

♦10:45-11:00 Ομιλία από τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, Μέλος της «Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών» με θέμα: «ΘΡΑΚΗ: από τη Γενοκτονία στην Αναγέννηση».

♦11:00-11:15 Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, Φορείς και Συλλόγους.
♦11:15-11:20 «Ενός λεπτού σιγή» – Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
♦11:20-11:30 Ομιλίες-Χαιρετισμοί από τις Τοπικές Αρχές.
♦11:30 Πέρας Τελετής.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

• Στο «7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών» που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2006 στο Διδυμότειχο, ορίσθηκε η 6η Απριλίου ως «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού».
• Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων» (Π.Ο.Θ.Σ.) στο τελευταίο Γνωμοδοτικό Συνέδριο που έγινε στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, αποφάσισε την πραγματοποίηση μνημόσυνου την 29η Μαρτίου 2015 στη Δράμα.
• Η «Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) κατόπιν κατάθεσης λεπτομερούς πρότασης συλλόγου-μέλους μας (Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδιωτών Αλεξανδρούπολης) και σε θετική συνεννόηση με την Π.Ο.Θ.Σ., ομόφωνα αποφάσισε κατά τη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Συλλόγων-Μελών της στην Καρωτή Διδυμοτείχου στις 8 Μαρτίου 2015, την πραγματοποίηση μνημόσυνου ως απόδοση ελάχιστου Φόρου Τιμής για την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού» την 29η Μαρτίου 2015 ημέρα Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here