Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ “Εγκληματικά ιδεοληπτικοί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ.

“Εγκληματικά ιδεοληπτικοί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ.

Σ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι απλά εγκληματικά ανίκανοι να διαχειριστούν την πανδημία του κορωνοιού, είναι κάτι χειρότερο:… εγκληματικά ιδεοληπτικοί» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε σκληρή του δήλωση. 
 Σε ανάρτησή του στο FB o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύσει ένα αποκαλυπτικό διάγραμμα, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας. Ο Αλ. Τσίπρας επισημαίνει ότι και στον προϋπολογισμό που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ δαπάνης για περαιτέρω εξοπλισμό και υποδομές του ΕΣΥ.
 «Τόσους μήνες δεν ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας από άποψη. Ήταν συνειδητή τους επιλογή. Γιατί να το ενισχύσουν άλλωστε με υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, αφού ο σχεδιασμός τους για αύριο είναι να το ιδιωτικοποιήσουν; 
 Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δίνουν άνιση μάχη, πολύ πέρα από τα ανθρώπινα όρια για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, έχοντας απέναντί τους όχι μόνο την πανδημία αλλά και τις παρωχημένες πολιτικές της κυβέρνησης που θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα, αντικείμενο κερδοσκοπίας και όχι δικαίωμα για τον κάθε πολίτη ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας. Εκεί οφείλεται η εγκληματική της αδράνεια» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: 
 «Αυτό εξηγεί άλλωστε και την ολιγωρία της τόσο καιρό να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στη Θεσσαλονίκη. Καθώς και την επιλογή, ακόμη και την καθυστερημένη επίταξη να την δρομολογήσει σε δυο μικρές κλινικές και όχι στο Διαβαλκανικό ή σε άλλες μεγάλες κλινικές. Γιατί εκεί τα συμφέροντα είναι πιο ισχυρά».

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here