Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δύο βραβεία για τον “Αρχιμήδη” του Έβρου, Ορέστη Τσαταλμπασίδη

Δύο βραβεία για τον “Αρχιμήδη” του Έβρου, Ορέστη Τσαταλμπασίδη

Σ

Ο Ορέστης Τσαταλμπασίδης μαθητής της Β’ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρουπόλεως επέστρεψε στην πόλη μας με δύο ακόμη Μαθηματικά βραβεία στις αποσκευές του.

Βραβεύτηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με χάλκινο μετάλλιο στην 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»  για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου (Στην φωτό η βράβευση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Δημάκο) και με Α’ Βραβείο στον 75ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» για μαθητές Β’ Γυμνασίου.

Ο διαγωνισμός με την επωνυμία Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» είναι ο τελευταίος μιας σειράς πανελλήνιων διαγωνισμών, στον οποίο συμμετέχουν κατά τάξη μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου και της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου.

Ο πρώτος από αυτούς ονομάζεται «ΘΑΛΗΣ» και συμμετέχουν περίπου οι κατά τεκμήριο 15.000 καλύτεροι μαθητές στα Μαθηματικά από όλη την Ελλάδα. Από αυτούς προκρίνονται στην επόμενη φάση με την επωνυμία «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» το 20% (περίπου 3.000) παιδιά από όλες τις τάξεις. Ακολούθως το 10% των μαθητών αυτών (περίπου 300 )  διαγωνίζονται στην Αθήνα στην 3η και τελευταία φάση των διαγωνισμών με την επωνυμία Εθνική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».

Οι μαθητές στην φάση αυτή χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους μικρούς που είναι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου και στους μεγάλους που είναι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου και διαγωνίζονται σε δύο ξεχωριστά θέματα!

Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν την  συνέχεια μιας σειράς διακρίσεων για τον Ορέστη.

 -Όταν ήταν μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού πέρασε τον Ευκλείδη και διαγωνίστηκε στην 30η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»  για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

-Πέρυσι σαν μαθητής της Α’ Γυμνασίου κατέκτησε το Γ Βραβείο στον Ευκλείδη και χάλκινο μετάλλιο στην 31η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»  για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

Εκτός από τις διακρίσεις του στα Μαθηματικά έχει διακριθεί και στον αθλητισμό καθώς ανακηρύχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ το 2012.

Ασχολείται έντονα και με την μουσική σπουδάζοντας βιολί στις τελευταίες τάξεις του Ωδείου Φαέθων και πρόσφατα πήρε το πτυχίο αρμονίας.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here