Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη

Δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη

Σ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες, γυναίκες και νεολαία των λαϊκών εργατικών οικογενειών έδωσαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν συναινούν στη σφαγή των δικαιωμάτων τους που με κατεύθυνση της ΕΕ και του κεφαλαίου νομοθετεί με τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και με τον κρατικό προϋπολογισμό. Η μόνη διέξοδος είναι στο δρόμο του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην αντεργατική πολιτική. Τίποτα δε γίνεται αν μείνεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!

Η δυναμική συγκέντρωση και πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Αλεξ/πολης  όπου οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού για την Τετάρτη 9/12,  7:00μμ στο εργατικό κέντρο Έβρου, στη σύσκεψη της τοπικής γραμματείας Έβρου του ΠΑΜΕ για την αποτίμηση της απεργιακής μάχης και τον προγραμματισμό δράσης.

Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε και το ακόλουθο ψήφισμα που εκφράζει την αλληλεγγύη στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στον Ζούρα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΖΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΣ 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
DSC01117
DSC01132DSC01135DSC01138DSC01144Οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα απεργούν από τις 14/11, κλείνουν σήμερα δηλαδή 20 ημέρες απεργία.

Βασικά αιτήματα της απεργίας είναι τα ακόλουθα:

  1. Να καταβληθούν τα   δεδουλευμένα   για   Ιούνιο,   Ιούλιο,   Αύγουστο,   Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και επίδομα αδείας 2015.
  2. Να ανακληθούν οι απολύσεις.
  3. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας για να μη δουλεύουν με το ΧΑΡΟ πάνω από τα κεφάλια τους.
  4. Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Μέχρι σήμερα η εργοδοσία προσπαθεί με όλα τα μέσα να σπάσει την απεργία τους. Έχουν γίνει 3   φορές   συλλήψεις,   έχουν   δεχτεί   μηνύσεις,   έχουν   έρθει   αντιμέτωποι   με   σωματώδεις «αγνώστους» εκ των οποίων μάλιστα ο ένας οπλοφορούσε, έχουν έρθει αντιμέτωποι με τις δυνάμεις   καταστολείς,   τα  ΜΑΤ,   την  ΟΠΚΕ.   Σε   άλλες   περιπτώσεις,   ενώ   η   πλειοψηφία   των εργαζομένων   δεν   έχει   πάρει   δεκάρα,   η   εργοδοσία   έχει   πληρώσει   σε   συγκεκριμένους συναδέλφους έναν, δύο, τρείς μισθούς ώστε να μπουν για δουλειά. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις έχει τρομοκρατήσει συναδέλφους και τους έχει βάλει για δουλειά με τον φόβο της απόλυσης.

Για   την   αξιοποίηση   του   κατασταλτικού   μηχανισμού   υπό   τις   εντολές   της   εργοδοσίας,   την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  που την ίδια στιγμή επιτρέπει την απληρωσιά και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.

Ο αγώνας αυτός έχει μεγάλη αξία για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, για όλη την εργατική τάξη και το λαό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε με κάθε τρόπο αυτόν τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here