Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δημήτρης Πέτροβιτς και Θοδωρής Μαρκόπουλος, σύμφωνα με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», διεκδικούν...

Δημήτρης Πέτροβιτς και Θοδωρής Μαρκόπουλος, σύμφωνα με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», διεκδικούν το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

1266
0
Σ

Το είχαμε γράψει πολύ έγκαιρα εδώ στο faros-24 ότι ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που είχε προκύψει μέσα από εσωτερική παραταξιακή εκλογική διαδικασία, μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, έχει τεράστιο πρόβλημα νομιμοποίησης τόσο μεταξύ των στελεχών όσο και στην κοινωνία και πως γι αυτή τη δυσμενή πολιτική εξέλιξη ο μόνος υπεύθυνος ήταν ο ίδιος! Τώρα ήρθε να μας επιβεβαιώσει ένα κεντρικό μέσο, «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», όπου στο σχετικό ρεπορτάζ και με πολύ καλές πηγές στην Πειραιώς, η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη το λέει ξεκάθαρα ότι «ο Χρήστος Μέτιος δεν μπορεί να διεκδικήσει με επιτυχία την Περιφέρεια»! Όταν τα γράφαμε, ο Χρήστος Μέτιος προσπαθούσε να αποφύγει μια ουσιαστική συζήτηση λέγοντας ότι «υπάρχει κάποιοι λίγοι που μου κάνουν πόλεμο», λες και χρειαζόταν να κάνουμε κι εμείς κάτι, τη στιγμή που μια χαρά με τις συμπεριφορές και τις πρακτικές του υπονόμευε τον εαυτό του. Για να επικρατήσει ο Χρήστος Μέτιος είχε πάρει τεράστια πολιτική ώθηση και υποστήριξη από την κεντρική διοίκηση του κόμματος και που ενδεχόμενα να την δικαιούνταν ως πιστός στρατιώτης του αρχηγού. Τώρα, όμως, το παιχνίδι που αφορά άμεσα τον κεντρικό εκλογικό πολιτικό σχεδιασμό, ο Χρήστος Μέτιος δεν μπορεί να έχει θετική συνεισφορά, άρα γίνεται ένα πρόβλημα προς διευθέτηση.

Με τον Χρήστο Μέτιο φαίνεται να κλείνει «ένας κύκλος πολιτικής παραδοξότητας» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου είδαμε να προωθούνται για το αξίωμα του περιφερειάρχη πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από τους δύο μικρότερους νομούς, Ροδόπης και Ξάνθης, Άρης Γιαννακίδης και Γιώργος Παυλίδης, ενώ η πολιτική ορθότητα θα έλεγε ότι θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη και άλλα γεωγραφικά και πολιτικά κριτήρια. Δεν μπορεί να πάμε σε μια τρίτη εκλογική αναμέτρηση και να μην δεν γίνει συζήτηση και επιλογή προσώπου είτε από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είτε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Και το 2010 δεν υπήρχε περίπτωση να είναι υποψήφιος ο Άρης Γιαννακίδης, αν ο τότε νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης δεν επιδίωκε την ισότιμη πολιτική σχέση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο παρενέβη καθοριστικά ο τότε ισχυρός υφυπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής για να αποτρέψει και την υποψηφιότητα του βουλευτή Καβάλας Μιχάλη Τιμοσίδη. Εκείνη την περίοδο στην Αθήνα είχαν διαδραματιστεί κωμικοτραγικές καταστάσεις και θα έχουν να λένε οι άνθρωποι της ασφάλειας του Γιώργου Πεταλωτή και του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ». Χωρίς τον Γιώργο Πεταλωτή είναι δεδομένο ότι ο Άρης Γιαννακίδης όχι μόνο το 2010 αλλά ούτε και το 2014 θα ήταν υποψήφιος με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για τη συνοχή της παράταξης που τον εξέλεξε αλλά ο ίδιος την έριξε στα βράχια!

Τώρα όλα δείχνουν ότι η πολιτική ορθότητα των γεωγραφικών συσχετισμών και ισορροπιών αποκαθίσταται και ο πρωταγωνιστικός ρόλος περνάει στον Έβρο και στην Καβάλα. Προς αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιούνται ήδη έντονα οι δύο χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, Δημήτρης Πέτροβιτς και Θοδωρής Μαρκόπουλος, που προβαίνουν σε κινήσεις και προβάλλοντας ο καθένας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του. Οι υποστηρικτές τους έχουν ήδη διαμορφώσει τον κατάλογο που υποστηρίζει και αναδεικνύει τη διαχειριστική επάρκεια και δυνατότητα τους. Οι φίλοι του Δημήτρη Πέτροβιτς υπογραμμίζουν με νόημα ότι τις καλύτερες εκλογικές επιδόσεις η «Περιφερειακή Αναγέννηση» τις είχε στον Έβρο, το 2010 με 55% και το 2014 με 63%! Οι φίλοι του Θοδωρή Μαρκόπουλου αναφέρονται στον γεωτεχνικό ρόλο του και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα με τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του!

Δημήτρης Πέτροβιτς και Θοδωρής Μαρκόπουλος φαίνεται να έχουν πάρει ένα σχετικό προβάδισμα αλλά θα πρέπει να φροντίσουν να το διατηρήσουν, γιατί … «στο δάσος παραμονεύει ο κακός λύκος», με γνωστό όνομα και διεύθυνση!

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here