Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δήμαρχε Σουφλίου, η σιωπή σου κάνει κρότο….

Δήμαρχε Σουφλίου, η σιωπή σου κάνει κρότο….

Σ

Εκκωφαντική η σιωπή του Δημάρχου Σουφλίου κ. Βαγγέλη Πουλιλιου αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε για το αναπινηστήριο του βιομηχανικού συγκροτήματος Τζιβρε και την εταιρία της Μαρεβας Μητσοτακη που σε ξένη ιστοσελίδα το παρουσιάζει ως εργοστάσιο της εταιρίας ρούχων της Zeus & Dione.

Οτι ο δήμαρχος Σουφλίου έχει λάβει γνώση το έχουμε διαπιστώσει όπως και οι σύμβουλοι του που πήραν δημόσια θέση και υπερασπίστηκαν την κυρία Μητσοτακη και την εκμετάλλευση που κάνει στην περιουσία του δήμου και την ιστορία μιας ολόκληρης πόλης και των πολιτών του και του ίδιου του μεταξιού για ιδιοτελής σκοπούς .

Δήμαρχε κ. Πουλιλιέ σου θυμίζουμε ξανά το άρθρο της ιστοσελίδας wallpaper https://www.wallpaper.com/fashion/zeus-dione-regeneration-of-the-greek-silk-industry#rP4okEb3DTDeTRCs.01 και θα αναρτήσουμε την επικείμενη φωτογραφία του Τζιβρε που παρουσιάζεται ως ιδιοκτησία της Μαρεβας Μητσοτάκη και της συνεταίρου της .

Έχει γίνει τεράστιο θέμα πανελλαδικά για την “απάτη” να παρουσιάζονται με εργοστάσια που δεν τους ανήκουν απο τη μια και δεν λειτουργούν απο την άλλη οπως το αναπινηστήριο του Τζιβρε που λειτουργεί για μουσειακούς λόγους πλέον, και εδω σιωπή ;

Απο την άλλη υπάρχουν διάφορα ερωτήματα . Καταρχάς τι σχέση έχει η ΜΚΟ με επικεφαλής τον αδερφό της μιας ιδιοκτήτριας της Zeus & Dione , με την ίδια την εταιρία ;

Μήπως ακριβώς αυτός ήταν ο σκοπός ; Επισης τι σχέση έχει ο εκθεσιακός χώρος που μίσθωσε η ΜΚΟ (Κοινωνική Δημιουργικότητα ) με το υπόλοιπο κτίριο που ανήκει ακόμα στο δήμο Σουφλίου ; Επόμενο ερώτημα, έχουν καταβάλει κανένα ενοίκιο έως τώρα ; Οι πληροφορίες μας λένε οτι δεν έχει καταβληθεί κανένα ενοίκιο .

Έχουν κάνει όσα αναφέρουν στην σύμβαση ; Τίποτα απο όλα αυτά, αλλα και να έχουν κάνει, έως τώρα κάτι ελάχιστα, με τεράστια αποτυχία τι σχέση έχει η ΜΚΟ με την εταιρία της κ Μητσοτάκη ; Με ποιο δικαίωμα η κυρία Μητσοτάκη εκδίδει Ημερολογια της Zeus & Dione με φωτογραφίες του Τζιβρε ; Με ποιο δικαίωμα καλείτε να παραστεί στην επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη οταν συμμετείχαν θεσμικά εκπρόσωποι φορέων και όχι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ; Τελικά πιο ακριβώς θα είναι το ενοίκιο που θα καταβάλει αν καταβάλει ποτε η ΜΚΟ προς το δήμο, 210 ευρώ το μήνα η 210 ευρώ το χρόνο όπως ακριβώς έχει γραφτεί στην τελική απόφαση που βρήκαμε στη διαύγεια ;

Κανείς κύριε δήμαρχε απο όσους εμπιστεύτηκαν τις κύριες αυτές δεν πίστευαν οτι θα φερθούν έτσι. Αυτό είναι σίγουρο . Κανείς δεν πίστευε οτι απο καθαρή ιδιοτέλεια και μονο σκοπό το προσωπικό τους κέρδος θα καπηλεύονταν την ιστορία μιας ολόκληρης περιοχής , την ταυτότητα της περιοχής που είναι συνώνυμη του μεταξιού οτι θα λειτουργούσαν ψευδώς στα ξένα μέσα πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες εις βάρος όμως ενός τόπου. Εις βάρος της περιουσίας του δήμου και των δημοτών του. Εις βάρος όλων εκείνων των ανθρώπων που έδωσαν αγώνες για το μεταξι , εις βάρος όλων εκείνων των εργατριών που ματωναν τα χέρια τους και αρρώσταιναν απο τις δυσκολες συνθήκες εργασίας σε αυτο το αναπινηστήριο και στα υπόλοιπα της περιοχής .

Θα συνεχίσετε να το ανέχεστε ;

Πρέπει να πάρετε θέση ανοιχτά εσείς η αντιπολίτευση και όλοι οι φορείς της περιοχής , διαφορετικά η σιωπή σημαίνει συνενοχή. Σημαίνει ξεπούλημα συνείδησης. Είστε συνένοχος ; Θέλετε να καλύψετε κάτι ; Εμείς δεν το πιστεύουμε μένει να μας το αποδείξετε, μένει να το αποδείξετε στον τόπο και στους κατοίκους του ποιους υπηρετείτε και αν υπερασπίζεστε τα συμφέροντα τους και όχι τα συμφέροντα της Μαρέβας Μητσοτάκη αλλα των Σουφλιωτών . Ως εταιρία μπορεί να συνεργάζεται με όποιον θέλει και όπως θέλει, δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ιστορία του Σουφλίου και η ΜΚΟ επίσης δεν έχει καμια θέση πλέον στο Βομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε και στο Σουφλί γενικότερα.

Το ζήτημα δεν είναι πολιτικό με τη στενή κομματική έννοια, το ζήτημα καθαρά ηθικό!
Εμείς θα περιμένουμε να σας δούμε να λειτουργείτε προς όφελος των δημοτών σας και της ιστορίας σας.

Λ.Β

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here