Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Γ. Τράγκας: Εχουμε έναν κατά φαντασία πρωθυπουργό.

Γ. Τράγκας: Εχουμε έναν κατά φαντασία πρωθυπουργό.

15
0
Σ

Οσο περνούν οι μέρες ο Γιώργος Τράγκας ανεβάζει τους τόνους της επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο τελευταίο άρθρο του τον χαρακτηρίζει κατά φαντασίαν «υπέροχο» πρωθυπουργό, νοσηρό φιλάργυρο. Επίσης, κάνει λόγο για φασιστική νομοθεσία από τον Χρυσοχοΐδη.

Η επίθεσή του Γιώργου Τράγκα είναι δριμύτατη, ενίοτε ενδεχομένως και προσβλητική, λόγω των ακραίων χαρακτηρισμών. Φτάνει μάλιστα μέχρι του σημείου να υποστηρίζει ότι «ο Μητσοτάκης θέλει να υπογράψει εθνικές υποχωρήσεις.»

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

Ο κατά φαντασίαν «υπέροχος» πρωθυπουργός μπορεί να είναι και ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου (Le malade imaginaire). Ένας υποχόνδριος ( που ήθελε να γίνει γιατρός στα νιάτα του) και ιδιαίτερα νοσηρός φιλάργυρος που τον εκμεταλλεύονται και τον αξιοποιούν οι γιατροί. Εκείνος, όπως στο έργο του διάσημου συγγραφέα, αδυνατεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γιατρών και εκείνοι τον εκμεταλλεύονται. (βλέπε τεράστια ποσά για δωρεές και επιχορηγήσεις σε λοιμωξιολόγους και επιδημιολόγους από πολυεθνικές και ΕΟΔΥ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ).

Η οικονομία έγινε σκόνη και θρύψαλα. Οι Έλληνες υποφέρουν. Ακούνε μόνο για κρούσματα covid-19. Οι έμποροι τραβάνε τα μαλλιά τους. Οι παραλίες των περισσοτέρων νησιών είναι έρημες. Η Αγία Σοφία μετατράπηκε επί των ημερών Μητσοτάκη σε Τζαμί. Ο Ερντογάν αποφάσισε να κάνει ΕΚΕΙ την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην επέτειο της εισβολής του Αττίλα στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προέβη σε μία κατά κοινή ομολογία φαιδρή δήλωση διαμαρτυρίας. Μπορεί να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να έχουμε χάσει το μισό Αιγαίο, επειδή οι γιατροί του κατά φαντασίαν πρωθυπουργού, έχουν εισηγηθεί να μην υπάρξουν μάχες εκ του συστάδην στις παραλίες των νησιών μας (!), να μην αποκρούσουμε τους Τούρκους εισβολείς, για να μην… κολλήσουμε covid-19 ή μεταδώσουμε τον ιό στους γείτονες!!! Φοβάμαι (και προσεύχομαι να μην συμβεί) ότι ήρθε η ιδανική στιγμή για να «απλωθούν» οι Τούρκοι στο γαλάζιο Αιγαίο. Ο Πατριάρχης είναι εξαφανισμένος. Ο Πάπας της Ρώμης το ίδιο. Ο διεθνής περίγυρος σιωπά. Το Βερολίνο πάσχει από παχεία λαρυγγίτιδα. Ουδείς μπορεί να ανατρέψει τη σφραγίδα της τουρκικής κυβέρνησης και την προσευχή στην Αγία Σοφία που εξυψώνει στα ουράνια, το εθνικό φρόνημα των Τούρκων.

Η οικονομία έχει ήδη καταρρεύσει στη γειτονική χώρα. Η τουρκική λίρα έχει αξία όσο ένα φύλλο δέντρου που παρέσυρε η βροχή το Φθινόπωρο. Ο Ερντογάν δεν υπολογίζει τις διεθνείς αντιδράσεις. Τις γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Ξέρει ότι οι Αμερικανοί, η διοίκηση Τραμπ βλέπει με «μισό μάτι» το γερμανικό πιόνι που βρίσκεται στο Μαξίμου. Γι’ αυτό ματαιώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στην Ουάσιγκτον και αντικαταστάθηκε από … τηλεδιάσκεψη. Η Άγκυρα είναι ο καλύτερος πελάτης της γερμανικής βιομηχανίας. Η Τουρκία έχει ήδη δύο ναυτικές βάσεις στις ακτές της Αλβανίας, απέναντι από τα νησιά του Ιονίου. Τα βρήκε με τους Αμερικανούς και τους Ιταλούς στη Λιβύη και κατέχει τη μισή χώρα. Έχει υπογράψει με τον Σάρατζ πλήρη χρήση των στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων και «φλερτάρει» τον Κόλπο της Σύρτεως. Έχει κυκλώσει την Ελλάδα, την ιστορική – μικρή χώρα, που σε αυτή τη δραματική και τραγική συγκυρία έχει έναν κατά φαντασίαν πρωθυπουργό. Μπορεί να έχει εκλεγεί αλλά δεν εκπροσωπεί ούτε στο ελάχιστο την πολιτική επάρκεια που πρέπει να έχει αυτός ο πρωθυπουργικός θεσμός. Ίσως πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος αλλά τα γεγονότα αποδεικνύουν στην πράξη, ότι ως λαός ατυχήσαμε, διαθέτοντας στις πιο δύσκολες ώρες έναν ασήμαντο πολιτικό νου, χωρίς καμία επιρροή στον διεθνή περίγυρο. Αντίθετα, παλαιές και νέες οικογενειακές και ατομικές εξαρτήσεις, καθιστούν επικίνδυνη εθνικά, την παρουσία του στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο Ερντογάν ολοκληρώνει την προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης, πριν αρπάξει ένα μέρος του Αιγαίου

Έχει ήδη προετοιμαστεί στο παρασκήνιο η αλλαγή συνόρων στο Αιγαίο. Όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό, αποτελούν προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης για αναπόφευκτη αλλαγή συνόρων στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Όλα επιταχύνθηκαν από την ώρα που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γόνος της πλέον γερμανόφιλης πολιτικής οικογένειας και προσωπικά ο ίδιος, απόλυτα υπάκουος στο Βερολίνο. Ο Ερντογάν του είπε κατάμουτρα στη Νέα Υόρκη (στην πρώτη συνάντησή τους), ότι πρόκειται να κηρύξει ΑΟΖ με τη Λιβύη. Δεν αντέδρασε, δεν έφερε το θέμα -όπως έπρεπε- στο ΝΑΤΟ, δεν αντέκρουσε το θέμα στον ΟΗΕ, δεν κήρυξε ΑΟΖ, ούτε με την Κύπρο, ούτε με την Αίγυπτο. Έδρασε παθητικά – αντεθνικά, όπως τον πρόσταξαν οι Γερμανοί να κάνει. Δεν έβαλε κανένα ΒΕΤΟ στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων, αν και οι Σκοπιανοί δεν τηρούν, όσον αφορά τα ανταλλάγματα, τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here