Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Γκλεν Μίλερ, ένας μύθος της μουσικής, που μας ταξιδεύει συνεχώς στο φεγγάρι...

Γκλεν Μίλερ, ένας μύθος της μουσικής, που μας ταξιδεύει συνεχώς στο φεγγάρι με τη «Σερενάτα του σεληνόφωτος»

774
0
Σ

Σαν σήμερα, στις 15 Δεκεμβρίου 1944, ένας μύθος της μουσικής , ο περίφημος τρομπονίστας και αρχηγός μπάντας Γκλεν Μίλερ, περνάει στην ιστορία, όταν το μονοκινητήριο αεροπλάνο της RAF χάνεται πάνω από τη Μάγχη χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος. Μετά από μια συναυλία στο Μπέντφορντ της Βρετανίας κατευθυνόταν στο Παρίσι, όπου είχε προγραμματισμένη συναυλία για να ψυχαγωγήσει τους αμερικανούς στρατιώτες, λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της απόβασης της Νορμανδίας. Έκτοτε πολλές οι θεωρίες που θα δουν το φως της δημοσιότητας αλλά χωρίς καμία στοιχειώδη πληροφορία για τις συνθήκες του αεροπορικού δυστυχήματος.

Ο γεννημένος στην Κλαρίντα της Αϊόβα Γκλεν Μίλερ, ήταν ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς μεγάλης μπάντας, τρομπονίστας εξαιρετικός, συνθέτης και αρχηγός μπάντας την εποχή του σουίνγκ. Την περίοδο από το 1939 μέχρι το 1943 ήταν ο καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων, επικεφαλής μιας από τις πιο ονομαστές ορχήστρες.

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν το 1939 η «Σερενάτα του σεληνόφωτος»(“Moonlight serenade”), που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Κάθε χρόνο στη γενέτειρα του διοργανώνεται προς τιμήν του το GLENN MILLER SWING FESTIVAL.

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here