Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Γιατρός «μαϊμού»: Προδόθηκε γιατί δεν αποστείρωνε τα χέρια – Πως εξαπατούσε τους...

Γιατρός «μαϊμού»: Προδόθηκε γιατί δεν αποστείρωνε τα χέρια – Πως εξαπατούσε τους πολίτες και αποσπούσε τεράστια ποσά.

Σ

Ο 47χρονος γιατρός «μαϊμού» που συνελήφθη από την αστυνομία εμπλέκεται σε 45 τουλάχιστον περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ σε τρεις από αυτές επήλθε ο θάνατος των ασθενών.

Ο 47χρονος γιατρός «μαϊμού» που συνελήφθη στην Αττική προδόθηκε από δικό του λάθος, όταν τον αντιλήφθηκε ένας αληθινός γιατρός.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος παρότι δεν γνώριζε τίποτα από τον τομέα της ιατρικής, συχνά έμπαινε σε χειρουργεία ή σε διαγνωστικά κέντρα που βρίσκονταν ασθενείς του.

Τότε, σε ένα χειρουργείο ένας γιατρός παραξενεύτηκε από το γεγονός ότι ο 47χρονος παρόλο που δήλωνε νευροογκολόγος-νευροχειρούργος δεν ήξερε πως να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο.

Επίσης, μέχρι στιγμής η αστυνομία σημειώνει πως ο 47χρονος γιατρός «μαϊμού» εξαπάτησε αρκετά άτομα, ενώ έως τώρα έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις. Ακόμη, φαίνεται πως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

Τρόπος δράσης

Ο 47χρονος εμφανιζόταν με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και συστήνονταν ως γιατρός νευροογκολόγος-νευροχειρούργος- φυσιοπαθητικός. Ταυτόχρονα, δήλωνε πως είναι ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική/παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Ακόμη, έβρισκε τα θύματα του συνήθως στο Άγιο Όρος, καθώς πήγαινε για να προσευχηθεί αλλά και σε θεραπευτήρια που δήλωνε γιατρός και πως ήθελε να βοηθήσει αναξιοπαθούντες αλλά έψαχνε για οικογένειες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν (65) μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Με τη δράση του αυτή, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον (15.000) ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Μάλιστα, στο παρελθόν ο ίδιος είχε πλησιάσει γνωστό επιχειρηματία, επιχειρώντας να του πουλήσει προγράμματα της CIA, ενώ είχε συστηθεί ως πρώην πράκτορας της Υπηρεσίας.

Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό – επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, μέχρι στιγμής ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί (45) τουλάχιστον περιπτώσεις.

Μάλιστα, σε τρεις από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, επήλθε ο θάνατος των ασθενών. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο συλληφθείς είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από (58.000) ευρώ.

Έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του τρεις ακόμα ημεδαποί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

https://www.ieidiseis.gr/

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here