Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Γιατροί του ΕΣΥ: Τους χειροκροτούν αλλά τους αφήνουν απλήρωτους – ΣΥΡΙΖΑ: Ο...

Γιατροί του ΕΣΥ: Τους χειροκροτούν αλλά τους αφήνουν απλήρωτους – ΣΥΡΙΖΑ: Ο εμπαιγμός γιατρών και νοσηλευτών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο

20
0
Σ

Στοιχεία για την πολλαπλή πίεση που δέχονται οι γιατροί του ΕΣΥ λόγω της πανδημίας περιλαμβάνει το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Στοιχεία για την πολλαπλή πίεση που δέχονται οι γιατροί του ΕΣΥ λόγω της πανδημίας περιλαμβάνει

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, στο ήδη πιεσμένο πρόγραμμα των γιατρών, λόγω της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, έχουν προστεθεί οι ανάγκες της πανδημίας με αποτέλεσμα ο αριθμός των εφημεριών να φτάνει ακόμα και τις διπλάσιες. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν τους έχει πληρώσει τις εφημερίες των επτά τελευταίων μηνών, αλλά αρνείται να τους πληρώσει και για τις επιπλέον, επικαλούμενη τον νόμο για το πλαφόν. 

 Το ρεπορτάζ σημειώνει πως η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) χαρακτηρίζει “κενά περιεχομένου τα επαινετικά σχόλια εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας όταν συνοδεύονται από ανεπάρκειες και παραλείψεις οι οποίες συνιστούν έλλειψη σεβασμού προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς”. Η κυβέρνηση “αναγκάζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε περισσότερες εφημερίες τις οποίες δεν πληρώνει”, τονίζει σε δήλωση της η Β. Τζαβάρα, διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Κοργιαλένειου-Μπενάκειου Νοσοκομείου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο εμπαιγμός γιατρών και νοσηλευτών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο

«Την ίδια ώρα που χειροκροτούν τους «ήρωες με τις λευκές μπλούζες», αρνούνται να πληρώσουν τις εξαντλητικές εφημερίες που έχουν κληθεί να κάνουν»

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών αναδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη προς το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, την ίδια ώρα που χειροκροτούν τους «ήρωες με τις λευκές μπλούζες», αρνούνται να πληρώσουν τις «εξαντλητικές εφημερίες που έχουν κληθεί να κάνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας εδώ κι έναν μήνα, επικαλούμενοι το πλαφόν που ισχύει για τις συνθήκες ομαλότητας».

«Ενώ εν μέσω πανδημίας, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης σκορπά δεκάδες εκ. ευρώ σε φίλους και ημέτερους, αλλά δεν δίνει δεκάρα για αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ο εμπαιγμός των γιατρών και των νοσηλευτών από την κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Ας σταματήσει επιτέλους τα ρουσφέτια μέσω ΠΝΠ κι ας ενισχύσει το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here