Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Γιατί «Κο-Νάνος» !

Γιατί «Κο-Νάνος» !

Σ

Θλίβομαι βαθύτατα, όταν πρέπει να σκεφτώ τούτα τα τραγικά που συμβαίνουν στην τάξη του κλήρου, που έχουν όνομα και επίθετο αλλά ,δυστυχώς έχουν και πολλή ειρωνεία !

Γενικά, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι ο κόσμος δεν προχωράει καλά και σωστά, γεγονός που δημιουργεί ανισορροπίες ,αντιδράσεις και περίεργες ,ασυνήθιστες συμπεριφορές.

Κι αν ο σωματικός πόνος ,μας κάνει προσεκτικούς ή πιο προσεκτικούς, ο ψυχικός τάχα αντέχεται ,ώσπου να συμβεί η έκρηξη, με συνέπειες πολλές για εμάς έως και απώλεια ζωής αλλά και για εκείνους που επηρεάζουμε ποικιλοτρόπως.

Γιατί λοιπόν, ο πρώην π.Κονάνος να ονομάζεται «Κο-Νάνος»;

Ίσως εκείνος που το ξεστόμισε -γνωρίζοντας τον άνθρωπο-κληρικό, να εφηύρε το άκρως ειρωνικό παρατσούκλι Κο-Νάνος με την επεξήγηση Κοντός Νάνος αλλά εγώ και ο καθένας, που δεν γνωρίζει καλά τον άνθρωπο, ίσως πληγωθεί και ψάξει να βρει το «τι , γιατί , κάτω από ποιες συνθήκες»!

Αφού λοιπόν δεν γνωρίζω ,στέκομαι ,μόνο στην προσπάθεια υποτίμησης του ανθρώπου πλέον από άνθρωπο.

Ποιος νομιμοποιείται να κεντρίζει περισσότερο τον συνάνθρωπο, να τον μειώνει στα μάτια μας , όταν γνωρίζει την σπάνια για τη σπανιότητά της απόφαση και τα παρελκόμενά της;

Παραδεχόμαστε ,εξ όσων γνωρίζουμε το σφάλμα αλλά πώς αυτός ο άνθρωπος ,όταν η ψυχή του δεν άντεξε και κοινώς «τα’φτυσε» να δέχεται το φτύσιμο των συνανθρώπων του;

Φοβάμαι ,πως παραφρονεί εκείνος ,ο οποίος νιώθει το κακό να τον περιβάλλει, προβαίνει σε πράξη σωτηρίας-κατά τη γνώμη του- σώζεται κι εμείς του λέμε «όχι, θα πεθάνεις»!

Μια απόφαση, γιατί να κάνει τόσο θόρυβο ,γιατί να απλώνεται κάθε μέρα περισσότερο και γιατί να βλέπουμε όλοι εμείς την «κρεμάλα».

Ο φόβος γεννά ιδέες καλές αλλά όταν γίνεται απειλή γεννά ιδέες μόνο κακές. Ποιος ο λόγος να εκφοβίζουμε μέσω ενός, όλους εκείνους που ενδεχόμενα θέλουν να αποτολμήσουν το ίδιο;

Όχι ,με τον εκφοβισμό δεν στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων αλλά με τη παραμυθία, τον σεβασμό του προσώπου και τη συμπαράσταση.

Το «Κο-Νάνος» με ενόχλησε υπό την έννοια και μόνο της υποτίμησης του συναθρώπου.Γιατί δηλαδή πρέπει να λαμβάνουμε τέτοιου είδους τροφή, δύσπεπτη, όταν υπάρχουν χίλιοι τρόποι αγάπης, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας.

Δεν γνωρίζω,παρά ελάχιστα τον πρώην  π.Κονάνο και ό,τι έγραψα ,αφορά την ψυχή τού ανθρώπου που κάποια στιγμή αρρωσταίνει, και ναι ,δεν έχει δικαίωμα να αναπαυθεί διαφορετικά ,παρά όπως ορίζουν οι κανόνες !

Αν ήταν παιδί μου ,και γνώριζα τι του συμβαίνει και έβλεπα όλο αυτό το μένος ,θα έκανα τα πάντα να το σώσω. Εσείς, όποιοι εκφράζεστε τόσο αρνητικά, που μας λέτε ότι είμαστε παιδιά σας, γιατί αντί να τον αγαπήσετε τον σπρώχνετε στον γκρεμό,! Δείξτε του αγάπη!

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Φιλόλογος ,συγγραφέας,κριτικός

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here