Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Βαριές ποινές σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που ο εγκέφαλός του βρισκόταν στην...

Βαριές ποινές σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που ο εγκέφαλός του βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη

Σ

Βαρύτατες ποινές επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Κομοτηνή σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που ο εγκέφαλός του βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη. Πιο συγκεκριμένα καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 21 ετών και σε πρόστιμο 60 χιλιάδων ευρώ 60χρονος που διέμενε στο χωριό Νίψα Αλεξανδρούπολης, ενώ είχε εκτίσει παλαιότερα φυλάκιση για ναρκωτικά και διακίνηση λαθρομεταναστών σε Ελλάδα και Τουρκία. Με 18 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 60 χιλιάδων ευρώ καταδικάσθηκε κρατούμενος για ναρκωτικά από την Χρυσούπολη Καβάλας.

Συγγενείς του πρώτου , επίσης από την Νίψα καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 15 χρόνων, ενώ η σύντροφός του Βουλγάρα καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 12 ετών αλλά αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης στο 5μελές.

Ακόμη καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 15 ετών δύο Βούλγαροι, σε φυλάκιση 3 ετών κάτοικος Καρβάλης Καβάλας, 12 χρόνια  από τη Νέα Έφεσο (κρατούμενος στις φυλακές Νιγρίτας), 9 χρόνια Αλβανός από τη Χαλκηδόνα, 15 χρόνια επίσης Αλβανός από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης (κρατούμενος στις φυλακές Κομοτηνής), και 6 χρόνια με αναστολή Καπετάνιος από την Αλεξανδρούπολη. Αντίθετα αθωώθηκαν ο γιος του επίσης από την Αλεξανδρούπολη και ένας κάτοικος της Αισύμης Αλεξανδρούπολης.

Όλοι τους παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες από την Τουρκία και την Βουλγαρία και τις διακινούσε , ο καθένας με διακριτούς ρόλους και κατηγορήθηκαν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών, της πώλησης, της εισαγωγής, της ηθικής αυτουργίας στην πώληση, της αποθήκευσης, της κατοχής, της μεταφοράς, της παράδοσης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της αντίστασης, της οπλοφορίας και άλλα.

Ο εντοπισμός τους ήταν πολύχρονος και ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ενώ πήραν μέρος άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Στην επιχείρηση βρέθηκαν ναρκωτικά και συγκεκριμένα ηρωίνη και κοκαίνη, υπήρξαν παρακολουθήσεις και καταδίωξη.

 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here