Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Αυτές είναι στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία και θα διδάξουν τις...

Αυτές είναι στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία και θα διδάξουν τις μελλοντικές γενιές

Σ

Στη Βόρεια Καρολίνα οι αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα αποφάσισαν να γονατίσουν μπροστά στους διαδηλωτές ως μια ένδειξη στήριξης των αγώνων τους για δικαιοσύνη μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η…
στιγμή καταγράφηκε τη Δευτέρα στην Φάγιετβιλ και οι περίπου 60 αστυνομικοί γονάτισαν για περίπου 30 δευτερόλεπτα σε μία ένδειξη ότι κατανοούν τον πόνο που βιώνει η κοινότητα και το έθνος σχετικά με την ισότητα. «Δεσμευόμαστε να ακούμε και να τους αντιμετωπίζουμε όλους με αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ορισμένοι και από τις δύο πλευρές, δηλαδή την αστυνομία και τους διαδηλωτές, συγκλονίστηκαν από την ισχυρή αυτή κίνηση. «Οι διαδηλωτές αρχικά τρελάθηκαν όταν τους ζητήθηκε να κάνουν πίσω, Αλλά μόλις οι αξιωματικοί γονάτισαν ξεκίνησε» έγραψε στο Facebook χρήστης των κοινωνικών δικτύων τονίζοντας ότι «άνδρες και γυναίκες άρχισαν να κλαίνε και στη συνέχεια προσεχτικά κατευθύνθηκαν προς τους αστυνομικούς για να τους σφίξουν τα χέρια». «Αυτές είναι στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία και θα διδάξουν τις μελλοντικές γενιές», τόνισε η ίδια χρήστης των κοινωνικών δικτύων.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ με τους τοπικούς ηγέτες και την αστυνομία να απευθύνουν έκκληση για ειρηνικές διαμαρτυρίες καταδικάζοντας τις εκτεταμένες ταραχές και λεηλασίες.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here