Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

Σ

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τις «Εξελίξεις στο Θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», από την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Στο απόηχο της, η δράση άφησε σημαντικό αποτύπωμα στην αναγνώριση ζητημάτων προς αντιμετώπιση και την δημιουργία νέας προοπτικής για την ανάπτυξη του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα,  συζητήθηκε η επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η συμμετοχή στις τοπικές ασφαλιστικές ενώσεις, εστιάζοντας στην συλλογική ωφέλεια που προκύπτει από την λειτουργία αυτών. Έμφαση δόθηκε στο φλέγον θέμα των επαναπιστοποιήσεων των διαμεσολαβητών, με ειδική αναφορά στο ρόλο των Επιμελητηρίων στην διαδικασία πιστοποίησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Εκτενής αναφορά έγινε για τα νέα θετικά φορολογικά μέτρα και το ασφαλιστικό πλαίσιο.  Εκτιμήθηκε ότι διορθώνει «αδικίες» και βελτιώνει τα εισοδήματα τόσο των πολιτών όσο και των διαμεσολαβητών. Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στην ανάπτυξη της επαγγελματικής αστικής ευθύνης, η οποία  δημιουργεί οφέλη και προστιθέμενη αξία στην κοινωνία.

Με την ολοκλήρωση της ημερίδας καθορίστηκε ατζέντα και οι επόμενες ενέργειες για την υλοποίηση πρακτικών δράσεων όπως η έναρξη προγραμμάτων επαναπιστοποίησης από τα Επιμελητήρια Αθηνών και Έβρου.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here