Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αποκάλυψη!!! Σε Ελληνικό έδαφος η σύλληψη των δύο Στρατιωτικών -Χάρτης ντοκουμέντο

Αποκάλυψη!!! Σε Ελληνικό έδαφος η σύλληψη των δύο Στρατιωτικών -Χάρτης ντοκουμέντο

Σ

Ενώ διανύουμε την τρίτη βδομάδα κράτησης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ακόμη, ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν επι “Ελληνικού Εδάφους”.
Μετά από μία επι τόπου έρευνα, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τη Τουρκική πλευρά για τριακόσια μέτρα πέραν της μεθορίου και όσα γνωρίζαμε από παλιά η θεωρία αυτή φαίνεται να έχει λογική υπόσταση.
Για τον έλεγχο της σημερινής κατάστασης με αυτή της αποτύπωσης των Ελληνο-Τουρκικών Συνόρων που έγινε το 1925 έως το 1926 από τις εγγυήτριες δυνάμεις της συνθήκης της Λωζάννης χρειαστήκαμε το Φύλλο χάρτη “ADRINOPLE” (εικ. 1) που βρήκαμε και κατεβάσαμε από το site http://www.geheugenvannederland.nl/nl/geheugen/view?coll=ngvn&identifier=KONB16%3A343357569, δορυφορικές εικόνες
από το Google Earth και ένα καλό Η/Υ με προγράμματα επεξεργασίες γεωγραφικών πληροφοριών.


Κάνοντας αναγωγή αυτών των δύο γεωγραφικών δεδομένων σε ένα ενιαίο σύστημα αναφοράς διαπιστώσαμε αρχικά ότι η κοίτη του ποταμού Άρδα του 1925 έχει μετατοπισθει βορειότερα εντός του Ελληνικού Εδάφους.
Μεταφέροντας δε την Μεθοριακή γραμμή από το χάρτη “ADRINOPLE” στη σημερινή κατάτασταση διαπιστώσαμε ότι τα 3/5 του “Δάσους των Καστανεών” αποτελούν έδαφος Ελληνικής επικράτειας και μόνο τα 2/5 αντίστοιχης Τουρκικής.
Επίσης ότι η Τουρκία έχει μεταφέρει τη Μεθοριακή γραμμή (σύμφωνα και με το Google Map που παρουσιάζει κατά κανόνα σημερινές καταστάσεις) στη ροή του ποτ. Άρδα που υπάρχει σήμερα.

Το φαινόμενο αυτό υπάρχει και στον Έβρο ποταμό στη περιοχή “Ναζίμ Μπέη”, “Αμόριο” κλπ.
Έχουμε λοιπόν στην εικ. 2 με κόκκινο χρώμα τα σύνορα όπως τα αποδέχεται η Τουρκία και με Μώβ την μεθοριακή γραμμή της Συνθήκης της Λωζάνης.
Σύμφωνα με τους ντόπιους αλλά και όσα γνωρίζουμε, μέχρι τη κρίση του Κυπριακού ο Ο.Σ.Ε. μετέφερε ¨ελληνες πολίτες προς το Ορμένιο
μέσω τoυ KARAGATS (εικ. 2).

Μετά από τα γεγονότα στην Κύπρο και την εχθρική αντιμετώπιση των Ελλήνων επιβατών στο σταθμό του KARAGATS, χαράχθηκε νέα γραμμή και κατασκευάσθηκε νέα γέφυρα στον Άρδα ποταμό για την εύρυθμη λειτουργία του τραίνου.
Εκείνη ακριβώς την εποχή γίνεται σταδιακά και η αλλαγή στον έλεγχο επικράτειας του Δάσους Καστανεών.
Αν λοιπόν, σύμφωνα με την Τουρκική πλευρά (εικ. 3), η σύλληψη των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών έγινε στο σημείο Χ, σαφώς και πρόκειται για Έλληνικό Έδαφος, το οποίο νέμεται σήμερα η Τουρκική πλευρά.

Πρόκειται για μιά έκταση της τάξεως των 230 στρεμμάτων για την οποία εξ όσων
γνωρίζουμε απασχολεί συνεχώς τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτός είναι και ο λόγος της μη κατασκευής περίφραξης στη περιοχή αυτή.

Σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συμβεί στο παρελθόν και αντίστροφα γεγονότα, Τουρκικές περίπολοι 2 έως 4 ατόμων ακολουθώντας την νότια όχθη του ποταμού Άρδα να φτάνουν και μέχρι την νέα Σιδηροδρομική Γέφυρα του ποταμού
Άρδα και να ξεκουράζονται εκεί.

Αλλά ποτέ δεν οδηγήθηκαν στην Ορεστιάδα και δεν κρατήθηκαν περισσότερο από 24 ώρες.

Τα γνωρίζουν άραγε αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία οι αρμόδιες αρχές….

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here