Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Απάντηση Κολγιώνη στην παράταξη “Πόλη &Πολίτες” για την επίσκεψη στον Πέπλο.

Απάντηση Κολγιώνη στην παράταξη “Πόλη &Πολίτες” για την επίσκεψη στον Πέπλο.

Σ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΕΡΩΝ

& ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια η παράταξη Πόλη και Πολίτες ή ό,τι απέμεινε απ’ αυτήν, εξέδωσε δελτίο τύπου μια εβδομάδα μετά την επίσκεψή της στην κοινότητα Πέπλου. Μια επίσκεψη παρωδία όπου ούτε το κοινοτικό συμβούλιο δεν παραβρέθηκε. 

Με το γνωστό ανούσιο και ανήθικο τρόπο τους,  κατηγορούν τη Δημοτική αρχή και εμένα προσωπικά ως Αντιδήμαρχο, για τον τοίχο στις δημοτικές τουαλέτες, ενώ είναι ήδη σε γνώση του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου επισκέφτηκε από τις αρχές Αυγούστου το κτίριο, διαπίστωσε το πρόβλημα και προχωρά στην αποκατάστασή του. 

Απέκρυψαν οι αυτοδιοικητικά άνανδροι, ότι η καθίζηση του εδάφους και η κλήση του τοιχίου δημιουργήθηκε πριν πολλά χρόνια και προσπαθούσαν με μπαλώματα και ημίμετρα να καλύπτουν  το πρόβλημα.                                                                                                   

Για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων είναι προφανές ότι ο τρόπος σκέψης τους είναι δόλιος και όχι υγιής. Αν το επιθυμούσαν θα μάθαιναν ότι γίνεται κάθε Πέμπτη. 

Το γεγονός ότι ίσως κάποιοι κάτοικοι του οικισμού Πέπλου, εναπόθεσαν μπάζα σε χώρο που δεν επιτρεπόταν, θα έπρεπε να το γνωρίζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέπλου, από τον οποίο δεν υπάρχει επίσημη – επώνυμη  καταγγελία.

Τολμούν και μιλούν με περισσό θράσος για την αγροτική οδοποιία. Αυτοί που επί εννέα χρόνια είχαν καθηλωμένα τα γκρέιντερ του Δήμου. 

Υποκρίθηκαν ότι δε γνωρίζουν πως στο Πέπλο από το 2014 έχουν σταματήσει τα παράλληλα έργα του αναδασμού (τεχνικά και αγροτική οδοποιία) και ότι ο εργολάβος έχει κριθεί οριστικά έκπτωτος από την Περιφέρεια. Ποτέ όμως δεν υπέβαλλαν αίτημα προς την Περιφέρεια για τον ορισμό νέου αναδόχου.

Για το έγκλημα με το αρδευτικό του Πετάλου που το ξέχασαν στα συρτάρια τους εμπαίζοντας τους κατοίκους του Πέπλου, δεν έκαναν  καμία αναφορά, ενώ προεκλογικά ισχυρίζονταν, ψευδώς, ότι κατέθεσαν μελέτη στο αρμόδιο Υπουργείο.

Στο πλαίσιο αγαστής συνεργασίας που έχουμε με την αντιδήμαρχο Ενέργειας πραγματοποιήσαμε πολλές συναντήσεις για το έργο τηλεθέρμανσης Φερών, γιατί βλέπουμε ως δημοτική αρχή αυτό το μεγάλο έργο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ήδη πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη με την εταιρία που συνέταξε τη μελέτη όπου συμπερασματικά καταλήξαμε να εντάξουμε τις μελέτες και το έργο σε προγράμματα επιχορήγησης. Είχαμε επαφές με υπουργεία και αποκεντρωμένη αλλά στην παρούσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει πρόγραμμα για να ενταχθούν.

Επίσης, έχουμε στείλει αίτημα για χρηματοδότηση στην επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και είμαστε σε αναμονή απάντησης. Είχαμε προγραμματίσει συνάντηση με φορείς και κατοίκους των Φερών για να ενημερωθούν αλλά δεν κατέστη δυνατόν λόγω των μέτρων περιορισμού διασποράς κορωνοϊού.

Το όψιμο ενδιαφέρον τους δεν πείθει κανέναν. Αδιάφοροι και ανίκανοι, αν ψάχνουν ενόχους ας κοιταχτούν στον καθρέφτη και ας ζητήσουν συγνώμη για τα εννιά χρόνια απραξίας τους στην περιοχή. 

Ο Δημήτρης Κολγιώνης και ως απλός πολίτης και ως Αντιδήμαρχος βρίσκεται ανελλιπώς στον Πέπλο κάθε Σάββατο τα τελευταία 30 χρόνια. Γνωρίζει και τον γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι του Πέπλου μικροί  και μεγάλοι.

Οι κάτοικοι του Πέπλου μαζί με τους υπόλοιπους Δημότες αγωνιστήκαμε  το 2019 για να απαλλάξουμε τη διοίκηση του Δήμου από αυτή τη θλιβερή ομάδα. Επομένως, δε δεχόμαστε υποδείξεις από τους προκατόχους μας.

Το δελτίο τύπου της παράταξης “Πόλη & Πολίτες” για την επίσκεψη τους στον Πέπλο


“Επίσκεψη στη Δημοτική Κοινότητα Πέπλου”

Στη Δημοτική Κοινότητα Πέπλου βρέθηκε η παράταξή μας την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 προκειμένου να συζητήσει με το κοινοτικό συμβούλιο όλα τα θέματα που απασχολούν τους δημότες αυτής της κοινότητας και τα οποία δεν βρίσκουν λύσεις.

Την παράταξή μας εκπροσώπησαν ο επικεφαλής μας Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Νίκος Γκότσης, ο Ιωάννης Φαλέκας και ο Χρήστος Γερακόπουλος.

Πέραν της γενικής άρνησης και της αντίστοιχης αγανάκτησης που εισπράξαμε από τους κοινοτικούς συμβούλους για την απαράδεκτη αδράνεια της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα υφιστάμενα προβλήματα της περιοχής, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα κάτωθι:

α) Στο φαινόμενο της δημιουργίας χωματερών, φαινόμενο το οποίο εντάθηκε τους τελευταίους μήνες σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης περιμετρικά των οικισμών.

β) Στην αδυναμία παρέμβασης  στην αγροτική οδοποιία, με ελάχιστη παρουσία των μηχανημάτων έργων στην περιοχή με αποτέλεσμα την μη δυνατότητα ασφαλούς προσπέλασης των αγροτικών δρόμων.

γ) Την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων μαζί με τα σύμμικτα, γεγονός που εκμηδενίζει την προσπάθεια που είχαμε αρχίσει το 2019 σε συγκεκριμένα σημεία της κοινότητας.

δ) Την επικινδυνότητα του τοιχίου των δημοτικές τουαλετών στον Πέπλο όπου ενδεχόμενη πτώση του μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές βλάβες σε διερχόμενους από το σημείο ή προπάντων σε παιδιά, με ανάγκη παρέμβασης του Εισαγγελέα.

Τέλος, εκτενέστατα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην άρνηση και ταυτόχρονα αδυναμία της σημερινής Δημοτικής αρχής να προωθήσει τα κεκτημένα στο θέμα της τηλεθέρμανσης των Φερών (συμπεριλαμβάνονται και οι οικισμοί της δημοτικής κοινότητας Πέπλου) με ορατό πλέον κίνδυνο να απολεσθεί   ένα αναπτυξιακό τεράστιο έργο με αποκλειστική υπαιτιότητα του κυρίου Ζαμπούκη. 

Όλα αυτά συντείνουν στη διαπίστωση ότι ο αντιδήμαρχος Φερών κ. Κολγιώνης αδυνατεί να προβεί σε διεκδικήσεις και αγώνες που αφορούν τον τόπο του και  να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντά του για το σύνολο της δημοτικής Ενότητας Φερών, υστερώντας και στην καθημερινότητα, αφού οι οικισμοί είναι εγκαταλελειμμένοι και ως προς την καθαριότητα και ως προς το πράσινο.

Αλεξανδρούπολη, 04/09/2020

    Εκπρόσωπος Τύπου της 

  Δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης

                «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

     Γερακόπουλος Χρήστος

Σ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here