Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ανυπολόγιστες καταστροφές σε Μάκρη-Δίκελλα από ισχυρή χαλαζόπτωση

Ανυπολόγιστες καταστροφές σε Μάκρη-Δίκελλα από ισχυρή χαλαζόπτωση

229
0
Σ

Λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης, στη διάρκεια καλοκαιρινού μπουρινιού που ξέσπασε περίπου στις 7 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ήταν αρκετά για να προκληθούν, μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα.

Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες των οικισμών της Μάκρης, των Δικέλλων, της Μεσημβρίας, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είδαν να θρυμματίζονται τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους, οι βιτρίνες των καταστημάτων τους, παράθυρα και τζαμαρίες των σπιτιών τους, από τις μπάλες χαλαζιού, που όπως λένε ήταν σε μέγεθος μήλου.

Στην πλατεία της Μάκρης οι αστυνομικές Αρχές καταγράφουν ήδη τις ζημίες των οχημάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται καταιγίδες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες ζημιές και σε Μάκρη και Δίκελλα

Δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν είτε από το χαλάζι που έπεσε είτε από πτώσεις δένδρων και κλαδιών το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή από Μάκρη μέχρι και Δίκελλα.

Το ξαφνικό μπουρίνι όπως και προχθές στην περιοχή Φερών έφερε τόνους νερού αλλά και χαλάζι σε μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι, τόσο που να πλησιάζει σε αυγό.

Εκτός από τις ζημιές σε αυτοκίνητα, σπασμένα παρμπρίζ αλλά και λακκούβες στις λαμαρίνες τους, έσπασαν τέντες και στέγες παντζούρια και τζάμια σπιτιών.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η θεομηνία ήταν τόσο σφοδρή που θα μπορούσαν τα αντικείμενα που έπεφταν από μπαλκόνια και τα κλαδιά των δένδρων που έσπαζαν να σκοτώσουν πραγματικά άνθρωπο.

Μεγάλες καταστροφές και στο χωριό των Ασκητών

Μεγάλες καταστροφές και στο χωριό των Ασκητών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Σε μέγεθος καρυδιού ήταν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων το χαλάζι που έπεφτε ακατάπαυστα στην περιοχή. Με αποτέλεσμα να προξενήσει μεγάλες ζημιές σπάζοντας κεραμίδια από σπίτια, παρμπρίζ αυτοκινήτων δημιουργώντας γενικότερες φθορές στην περιοχή. Στην περιοχή υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια και αποθήκες ως και αυτή τη ώρα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here