Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Αντιγράφοντας τον Όρμπαν και την Θάτσερ..

Αντιγράφοντας τον Όρμπαν και την Θάτσερ..

Σ

Όρμπαν και Θάτσερ. Καμία απολύτως σχέση δεν έχουν. Και όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρνει να τους συνδέσει. Αρκεί κανείς να δει το αφήγημα και την πολιτική πρακτική του και θα διαπιστώσει με πόση πιστότητα εφαρμόζει τα δόγματά τους.

Στο προσφυγικό ο Κυριάκος παρέλαβε την Μόρια με 5.600 ανθρώπους και την έφτασε στους 20.000. Πως το κατάφερε; Απλά εφάρμοσε το δόγμα «εξαθλιώστε τους για να μην έρχονται». Για να το καταφέρει απέκοψε τα νησιά σταματώντας την μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα. Άλλωστε κατά τον Μηταράκη οι μεταφορές προσφύγων στην ενδοχώρα αλλοιώνουν τον πληθυσμό της χώρας. Αποτέλεσμα της παραπάνω πρακτικής της κυβέρνησης είναι η τραγική κατάσταση στα νησιά, όπου και οι πρόσφυγες αλλά και οι τοπικές κοινωνίες δοκιμάζονται σκληρά. Αν προσθέσεις τους θαλάσσιους φράκτες, το χάιδεμα των ακροδεξιών και των ταγμάτων εφόδου που επιτίθενται στους πρόσφυγες, τότε βλέπεις με πόση αξιοπιστία μεταφέρει την λογική Όρμπαν στην Ελλάδα.
Αν όμως στο προσφυγικό αντιγράφει τον Όρμπαν, στην οικονομία αντιγράφει την Θάτσερ. Το δόγμα της, «μείωση του εργατικού κόστους, αύξηση της ανταγωνιστικότητας και ενίσχυση του επιχειρηματικού κέρδους», ο Κυριάκος το θεωρεί ..ευαγγέλιο. Και μάλιστα «επιστημονικό». Έτσι η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% για το 2021 που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «αντιεπιστημονική», «αυθαίρετη» και «λαϊκίστικη», παρά το γεγονός ότι θα ενίσχυε το εισόδημα περισσότερο του ενός εκατομμυρίου πολιτών. Αντίθετα «επιστημονική» θεωρεί την κατά 22% μείωσή του κατώτατου (και 32% για τους νέους) που η ΝΔ νομοθέτησε μέσα σε μία νύχτα.
Μπορεί η προεκλογική του υπόσχεση ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης, να αποδεικνύεται ότι ήταν άλλο ένα ψέμα. Όμως είναι απόλυτα συνεπής στις «υποχρεώσεις» του απέναντι στον ΣΕΒ, τις οικονομικές ελίτ, στους βαρόνους των μέσων ενημέρωσης που τον στηρίζουν. Αλλά και απόλυτα συνεπής στον ιδεολογικό στόχο του που δεν είναι άλλος από την μετάλλαξη της ΝΔ σε ένα μόρφωμα με θατσερικό αλλά και ακροδεξιό πρόσημα. Με άλλα λόγια ο Κυριάκος πέτυχε ένα ιδεολογικό κατόρθωμα . Την απόλυτη… σύζευξη του Όρμπαν με την Θάτσερ. Μπράβο του…

Μάκης Κοψίδης
Πηγή: left.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here